לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי מדעי מחשב וביואינפורמטיקה אוניברסיטת בן גוריון

גלאל א. 09/04/2013
סטודנט תואר ראשון לימודי מדעי מחשב וביואינפורמטיקה אוניברסיטת בן גוריון
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
תחום הביולוגיה והכימיה מאוד עניין אותי, אך לא רציתי לעסוק במחקר. כמו כן, בצבא עבדתי לצד מתכנתים, לא תכנתתי בעצמי, אבל התחום מאוד עניין אותי. כשהגעתי ליום הפתוח ושמעתי על מסלול המשלב תואר במדעי המחשב עם קורסים בביולוגיה וכימיה מאוד התלהבתי מהרעיון של גם ללמוד מקצוע פרקטי, מדעי המחשב, שגם מעניין אותי לעסוק בו בעתיד, עם מקצוע שהוא מעניין אותי ופחות מעניין אותי לעסוק בו. כמו כן, ביואינפורמטיקה זה תחום מאוד מתפתח שבמידה ויתאפשר לי לעבוד בתחום זה לאחר התואר הראשון אני אשמח, כרגע ניראה כי העיסוק בביואינפורמטיקה הוא רק לאחר תואר שני. כמו כן, ייתכן ובעתיד לאחר שאצבור ניסיון בתחום של מדעי המחשב והתכנות אלמד תואר שני בביואינפורמטיקה.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
הנתונים היבשים הם סכם כמותי של 670 ופסיכומטרי 600 ומעלה. היות וציוני הבגרות שלי היו גבוהים יחסית יכולתי להתקבל למסלול עם ציון של 600 בפסיכומטרי, כך שקורס פסיכומטרי אחד הצלחתי להתקבל ללא בעיה.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
כרגע אני מרגישה שהמסלול שבחרתי משלב את תחומי העניין שלי בשני המקצועות - מדעי החיים ומדעי המחשב. היחס בין מקצועות מדעי החיים למקצועות במדעי המחשב, מושלם, כמות הקורסים בכל מקצוע ניתנים במינון הנכון.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
תכנות מערכות
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
כימיה פיסיקלית 1
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
7
קיימים מרצים הנמצאים בשני צידי המתרס. המרצים שרק באים להעביר את החומר, לא דואגים שרוב הסטודנטים יבינו, מבחינתם רק לסמן וי שהעבירו את השיעור. מצד שני קיימים מרצים מעולים שחשוב להם שכל הסטודנטים יבינו את החומר הנלמד, גם אם זה אומר לעקב את כל הכיתה. קיימים מרצים שנותנים לך יחס אישי, ומאוד שמחים לעזור בשעות הקבלה ואפילו מעבר.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
נחלק את זה לפי שתי המחלקות אליהן אני שייכת: 1. מדעי המחשב - מרבית המתרגלים במחלקה מאוד מקצועיים, מעבירים את החומר בצורה טובה ודואגים שכל הסטודנטים שלהם יבינו את החומר הנלמד. שמחים לעזור בשעות הקבלה וישנם מתרגלים בודדים ששמחים לעזור גם מעבר. למרות העומס בכיתות התרגול ובהרצאה, מצליחים להעביר את החומר בצורה טובה ומובנת. 2. המחלקה למדעי החיים - בהשוואה למחלקה למדעי המחשב ישנה הרגשה שהכל הרבה פחות פורמלי. לעיתים יש הרגשה כאילו חזרנו לתיכון, הן מבחינת רמת הלימודים והן מבחינת האופן בו מועברים השיעורים והתרגולים.
מה חסר לך בתואר?
פרקטיקה. בקורסי התכנות השונים בתואר ישנם מעט עבודות מעשיות. אני חוששת שבסיום התואר אני ארגיש שלמדתי יותר חומר תיאורטי ולא חומר מעשי פרקטי שיעזור לי בעבודות העתידיות
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: רמת הקורסים בתכנות.
נקודה לשיפור: הפורמליות ורמת השיעורים במחלקה למדעי החיים.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי להתקבל לאף מוסד אחר
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
יחס מעולה. המזכירות דואגות לקשר אותך לאנשים הרלוונטים במקרים של מילואים, הרשמה לקורסים, מועדי ג' וכדומה. וכמובן שמלוות אותך לאורך כל הפנייה.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
דבר ראשון והכי חשוב לדעתי זה שיש חדרי לימודים נוחים ומאובזרים במחשבים שניתן ללמוד בהם מעבר לשעות הלימודים. כמו כן ברחבי כל האוניברסיטה מפוזרים מחשבים רבים שכמעט ולא נתקלתי במצב בו הם היו תקולים. כמו כן, באוניברסיטה קפטריות ומסעדות קטנות רבות ומגוונות. כיתות הלימודים תמיד נקיות ומסודרות ונעים לשבת בהם. הסיפרייה גדולה ומרווחת וגם בה יש הרבה מחשבים ופינות לימוד רבות, כמו כן מאגר ספרים רחב מאוד בכל המקצועות.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
אני גרה בדירה שכורה עם עוד שני שותפים.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
אני מתגוררת על הרחוב הראשי בבאר שבע, באזור הסטודנטים, כך שמבחינת תחבורה ציבורים לא חסרים אוטובוסים לכל מקום בתוך העיר ואוטובוסים בין עירוניים. יש מכולות, מכבסה, חנויות כלי כתיבה והדפסה. יש באזור מספר פאבים סטודנטיאלים.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
כרגע אין לי זמן לעבוד, יש לי הרבה קורסים עמוסים
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
בשנים הראשונות לדעתי לא ניתן לעבוד, התואר מאוד עמוס בשנתיים הראשונות. אבל לדעתי בשנה השלישית כבר אפשר להתחיל לחפש עבודה במקצוע. יש הרבה משרות סטודנטים שדורשות מינימום שעות בשבוע ומתחשבות בתקופת מבחנים.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
באזור באר שבע תחום ההייטק מתפתח אבל כרגע אין הרבה משרות באזור, בעתיד יהיה פארק הייטק שבו יהיו חברות הייטק רבות אבל כרגע אין. אבל סטודנטים שעובדים נוסעים ברכבת. עבודה שהיא לא בתחום הייטק, לצערי אני חוששת שאין מגוון תעסוקה באזור לסטודנטים.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
בשכונות הסובבות את האוניברסיטה מתגוררים לרוב סטודנטים ולכן באזור מספר פאבים סטודנטיאלים שהכניסה אליהם היא לסטודנטים בלבד. כמו כן יש דאנס בר לסטודנטים, ומסעדות רבות עם תפריט במחירים סטודנטיאלים. כמו כן, באוניברסיטה יש "קולנוע" מוזל עם סרטים חדשים יחסית, וכן מרכז ספורט שאליו ניתן להיכנס בחינם עם כרטיס סטודנט הכולל בריכה וחדר כושר, החדר כושר בתשלום. ואגודת הסטודנטים של האוניברסיטה דואגת בכל שבוע להביא הופעה/הרצאה בחינם לסטודנטים. כמו כן, ישנם חוגים שונים, חוגי ספורט, חוגי מוזיקה וכדומה בקותלי האוניברסיטה במחירים מסובסדים.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
בגלל שרוב הסטודנטים לא גרים באזור ונשארים לישון בבאר שבע כל השבוע, חברויות זה מאוד חשוב. יש הרגשה של קומונה אחת גדולה. כמו כן, הלימודים הקשים ובלי חברים קשה לעבור את התואר.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אני מעוניינת לעשות תואר שני בביואינפורמטיקה, או במערכות רפואיות ולכן אני מעדיפה לעשות את התואר השני שלי במכון ויצמן, בו התחום הרבה יותר מפותח ישנם חוקרים מכל העולם והתואר הרבה יותר יוקרתי לדעתי.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא
הטיפ של גלאל א.
דבר ראשון לעבור על הסילבוס, ואולי אפילו לעבור בקצרה על רשימת הקורסים ועל החומר הנלמד עם סטודנטים שכבר לומדים/בוגרים של התואר. זהו תואר קשה שדורש הרבה השקעה ולמידה עצמית מעבר לנלמד בהרצאות ולכן צריך הרבה כוח רצון, ואם הקורסים לא יעניינו אותו יהיו לו מאוד קשה להשקיע.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024