לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי הפרעות בתקשורת אוניברסיטת חיפה

איילת ל. 03/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי הפרעות בתקשורת אוניברסיטת חיפה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
כששמעתי על המקצוע מאוד התחברתי אליו והרגשתי שהוא מגוון, מעניין ומשלב מספר תחומים שאני אוהבת (עבודה עם אנשים, קצת היבטים ריגשיים ופסיכולוגיים וכד').
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
כשאני ניסיתי להתקבל, תנאי הקבלה היו קשים וכללו פסיכומטרי וממוצע בגרויות גבוהים וכן ראיון אישי. ציוני היו גבוליים ולכן היה לי קשה, לבסוף התקבלתי על סמך הראיון האישי.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
המסלול שילב הן ידע תיאורטי והן התנסות פרקטית. הרגשתי שההתנסות המעשית הינה מגוונת ומאפשרת לנגוע באספקטים שונים של המקצוע. עם זאת, התקבלו ביקורות ממוסדים שונים אליהם הגענו כקבוצה (ולא כפריטים) על איכות הידע המקצועי. אומנם ניתנת לנו אפשרות רבה להתנסות ולחוות, אך לעיתים הנגיעה התיאורטית בתחומים שונים הינה שטחית יחסית, גם בעקבות הדחיסות של המסלול (פריסתו לאורך 3 וחצי שנים בלבד כנגד הכנסת תכנים רבים)
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
ליקויים ברכישת שפה (של ד"ר רחל יפעת) הינו קורס מעניין מאוד. כמו כן, ד"ר טלי ביתן הינה מרצה מקצועית ומעניינת מאוד לדעתי.כמו כן המרצות שגית דוידזון ושרון קורונה הינן מקצועיות והייתי ממליצה עליהן.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
לא הייתי ממליצה על מעבדה במכשירי שמיעה. הקורס מכיל תכנים המועברים בקורסים אחרים והוא (הקורס) פחות מעניין.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
ישנה שונות בין המרצים השונים, אך לרוב המרצים מקצועיים מאוד ומעניקים ליווי ויחס אישי וכן מענה לשאלות.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
אין מספיק שיעורי עזר/תרגול, אך במקצועות שכן יש- רמת המתרגלים הינה גבוהה. ניכר כי רמת הלימודים הינה גבוהה, יש יחס מתקבל של מספר סטודנטים על מרצה, ישנן הפסקות מספיקות וכיתות לימוד קבועות, מאובזרות ונוחות.
מה חסר לך בתואר?
יותר סימולציות במסגרת כיתתית. ישנם רק מעט מאוד שיעורי אינטגרציות שמאפשרים התנסות שכזאת ולכן נוצר מעבר מאוד חד מהלימודים התיאורטיים להתנסות הפרקטית בפועל בשטח.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: היחס האישי של המרצים וכן שילוב של דוגמאות רבות ועזרים שהמרצים מביאים לכיתה על מנת להעביר את החומר בצורה ברורה ומהימנה יותר (הקלטות, מדגמים, מכשירים, תמונות וכד').
נקודה לשיפור: צפיפות החומר התיאורטי ודחיסות השיעורים. לעיתים המערכת אינה מאורגנת בצורה הטובה ביותר וכך נוצרים שיעורים דחוסים מאוד בהם המרצים "רצים" על החומר רק כדי "לסמן וי" לעומת "חלונות" במערכת שאינם מנוצלים כראוי.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
ניסיתי להתקבל למכללת הדסה בירושלים (התקבלתי) ולאוניברסיטת ת"א (לא התקבלתי).
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
אין לי הרבה אינטראקציה עם המזכירות, אך במקרים שכן פניתי אליהם היה ניכר כי הן לרוב כן ניסו לעזור ולסייע, נתנו מענה והפנו אותי לגורמים אחרים רלוונטיים במקרה הצורך.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
רמת המתקנים והשירותים במוסד לדעתי מספקת, יש מספיק היצע ואפשרויות העומדות בפניי הסטודנטים. (מלבד אפשרויות חנייה שהינן יותר נוקשות ומוגבלות וכן אפשרויות ההדפסה ברחביי המוסד יותר מוגבלות- בעיקר רק בספרייה או באחת החנויות הפופולאריות במוסד).
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
דירה שכורה עם בן זוג במקום מגורים שאינו קרוב למוסד לימודיי.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
לא (אני מתגוררת באזור שאינו בקרבה למוסד אקדמאי ולכן איננו מספק את השירותים שצוינו).
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
מלצרות
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
קשה, אך אין ברירה. בשנה הראשונה לא ניתן לעבוד (בגלל היקף המערכת ושעות הלימוד). בשנים השנייה והשלישית ניתן לעבוד אך הדבר קשה ויוצר מעמסה ואפשרי בעיקר בסופי שבוע/בערבים בודדים באמצע שבוע. המעסיק הספציפי שלי גמיש מכיוון שהוא מכיר אותי זמן רב ובא לקראתי.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
ישנה עבודה לסטודנטים באזור, העבודות הנפוצות הן בייביסיטר, מלצרות.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
בעיקר בתי קפה ולעיתים גם פאבים שכונתיים.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן, בייחוד בשל אופי הלימודים (כיתה קטנה ואחידה לאורך כל המסלול, קורסים משותפים ללא אופציות בחירה).
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
מכיוון שלימודי תואר שני מעניינים אותי ונהנתי והפקתי רבות מהלימודים במוסד הספציפי שבו אני לומדת. כמו כן, ידוע לי כי המוסד שבו אני לומדת מאוד נחשב ומפותח מבחינת מחקר ומבחינה מקצועית.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
בשל החוק החדש שיצא שאוסר על העסקת סטודנטים לקלינאות תקשורת ללא מעבר מבחן של משרד הבריאות (המבוצע רק לאחר סיום התואר), קשה להתקבל לעבודות בתחום. עם זאת, ניסיתי להתקבל למסגרות פרטיות (בתים של אנשים), אך הדבר לא הסתדר מבחינת התנגשות בלוחות הזמנים (בין דרישות האנשים למערכת השעות של לימודיי). יחד עם זאת, ניכר כי האנשים התרשמו לטובה (כך עולה מדבריהם). מכיוון שאינני בעלת שנות ניסיון בתחום, השכר שהוצע לי כרגע נע בסביבות 30-40 שקל לשעה.
הטיפ של איילת ל.
מסלול מאוד מאוד מגוון, מעניין ומרתק. מאפשר עבודה עם כל שכבות הגילאים בתחומים שונים (שפה, דיבור, תקשורת ושמיעה). כל תחום הוא עולם ומלואו וישנן אופציות אדירות להמשך לימודים וצבירת ידע וניסיון והעמקה בכל נושא.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024