לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי רפואה אוניברסיטת תל אביב

ענת ז. 04/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי רפואה אוניברסיטת תל אביב
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
חשבתי שלהיות רופאה זה הייעוד שלי ולכן החלטתי לעשות הסבה מקצועית למרות שיש לי מקצוע אחר ותואר ראשון קודם. בחרתי ללמוד בת"א - מתוך רצון לא להתנתק מחיי הקודמים ולהמשיך לעבוד. ניסיתי להתקבל למחזור הראשון של התוכנית ה- 4 שנתית לבעלי תואר ראשון אך לא עמדתי בתנאים הנדרשים.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
תהליך הקבלה כלל מספר שלבים די מפרכים. לא הייתי צריכה מכינה בזכות הבגרות שלי בפיסיקה-כימיה ובזכות הקורסים שלמדתי בתואר ראשון. נאלצתי לחזור על הבחינה הפסיכומטרית כי פג תוקפה. ציוני הבגרות והתואר הראשון שלי היו מאד גבוהים כך שאיתם לא היתה לי בעיה. הקבלה ללימודי רפואה בת"א כוללים גם מבחן מו"ר: סימולציות עם שחקנים (הכוללים דינמיקה קבוצתית), ראיונות, שאלונים על קורות חיים, נסיון חיים, ציפיות ושאיפות. מבחן זה לא היה קשה עבורי ואפילו מהנה (אבל ידוע לי שזה מאד אינדיבידואלי). נרשמתי במקבל גם ל- 4 הפקולטות האחרות + התוכנית ה- 4 שנתית ולכל אחד היו מבחנים נפרדים ודרישות שונות.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
מבחינת הרמה הגבוהה של החומר הנלמד, רמת העניין ורמת ההוראה המסלול ענה על הציפיות שלי ואפילו עלה עליהן. הקושי והאינטנסיביות של הלימודים היו גדולים יותר ממה שחשבתי.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אין ממש בחירה של קורסים - זה מסלול מובנה אבל אני אציין לטובה את לימודי המערכות בשנה ג' (לומדים מערכת פיזיולוגית על כל היבטיה ואז נבחנים עליה). זה הרבה יותר טוב והגיוני מאשר ללמוד את כל הפתולוגיה ביחד ואז כל הפרמקולוגיה ביחד וכו'.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
שוב - אין בחירה לא בקורסים ולא במרצים.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
רוב המרצים - גם אלה שחוקרים בפקולטה וגם הרופאים שעובדים בקליניקה הם מרצים טובים המשקיעים בהכנת השיעור לפני כן ויודעים להעביר את החומר בצורה סבירה עד מצוינת.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
אין כמעט תרגולים ומתרגלים ואלה שיש הם ממש בסדר. יש 120 סטודנטים ברוב ההרצאות וזה די קשה ללמוד עם כזו כמות סטודנטים אבל מתרגלים.
מה חסר לך בתואר?
חסר הסברים על המסלול ושלביו מטעם גורם רשמי של הפקולטה (שלמרות שיש כנס בתחילת הלימודים הוא לא ניתן). מה שבעיקר חסר זה התייחסות ומתן מענה לפן הכלכלי של להיות סטודנט במסלול תובעני במשך 6 שנים בעיר היקרה בארץ.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: החומר המועבר הוא העדכני ביותר ומועבר ע"י אנשים מקצועיים מאד שמבינים בו היטב.
נקודה לשיפור: הכל כמעט בנוי על שינון כמויות מסיביות ואין זמן ל'עכל' חומר לאורך שנה או אפילו סמסטר. זה בולט במיוחד בקורסים בביולוגיה (כימיה, ביוכימיה, ביולוגיה מולקולרית, גנטיקה וכו'). אני למדתי ביולוגיה לפני כן ולכן יכולתי להשוות. המבחנים קשים וברוב המקרים השאלות לא עוברות מספיק בדיקות והגהות ובעיקר יש שאלות רבות על חומר שכלל לא נלמד.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
ניסיתי והתקבלתי לרפואה באונ' העברית ובטכניון. לא הצלחתי להתקבל לבאר-שבע.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
6
המזכירה שמטפלת בסטודנטים הפרה-קליניים היא מקצועית, אכפתית, יעילה ועם המון נסיון וקשרים בפקולטה. אבל היחס הכללי מהפקולטה וממשרד הדיקן בפרט הוא שעושים לנו טובה שנותנים לנו ללמוד ולא מתייחסים לסטודנטים כאל לקוחות. מונחתים על הסטודנטים בכל פעם דרישות שונות ומשונות כמו נוכחות חובה בהרצאות או חובת תרגול בחדר דיסקציות (היה ב- 4 שנתי למשל) ואין כמעט דיאלוג עם הסטודנטים (יש כל מיני ועדות סטודנטים-פקולטה אבל לא רואים כמעט בקשות והמלצות שמבוצעות).
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
7
הספריה מדהימה ובשנים א' + ב' לומדים באולמות מצויינים הכוללים כיסאות מרופדים ושולחנות אמיתיים המתאימים גם למחשבים ניידים. כל השאר נמצא בבניין הפקולטה הישן. האולמות בשנים ג' + ד' צפופים מאד (גם לאחר שיפוץ עדכני) עד כדי שחוטפים 'סימנים כחולים' כל הזמן. יש שם כסאות סטודנט שלא מאפשרים אפילו הנחת מחשב נייד עליהם. האוורור והמיזוג בכיתות האלה נוראי. הקפיטריה יקרה ולא מדהימה (גם לאחר שיפוץ) וכל שאר המסעדות באוניברסיטה רחוקות. יש לכל הסטודנטים הישראלים מכל השנים והתוכניות 'מועדון' שהוא חדרון קטן ועלוב ותמיד יש תורים ענקיים לחימום ארוחות הצהריים בהפסקות (וזו בניגוד למועדון המפואר של מעט הסטודנטים בתוכנית האמריקאית). חניה - אין לסטודנטים באוניברסיטה אבל אפשר לזכות בהגרלה כמו שאני זכיתי ואז יש חניה צמודה לבניין הפקולטה. מערכת המחשוב טובה ומכילה מצגות, סיכומים וצילומי הרצאות כולל מטלות ממוחשבות.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
אין באפשרותי הכלכלית לשכור דירה בת"א ועל כן אני גרה ביחידת דיור ליד הורי ביישוב כפרי בשרון.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
ממש לא. היישוב בו אני גרה רחוק כשעה נסיעה מהאוניברסיטה ללא תחבורה ציבורית סבירה. אין שם שום דבר שמתאים לצעירים וסטודנטים. אבל למי ששוכר דירה בת"א - יש כמובן את כל זה רק שזה מאד מאד יקר.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
התחלתי לעבוד כחצי משרה שעוד היו לי פטורים מקורסים ובהדרגה צמצמתי ליום בשבוע. בחופשות אני עובדת משרה מלאה. העבודה שלי קשורה למקצוע הקודם שלי.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
זה כמעט בלתי אפשרי לעבוד בצורה שאפשר להתפרנס בכבוד אם כי חלק מהסטודנטים עובדים בלילה למשל (מעבדות שינה וכו').
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש המון עבודה באיזור והמון הצעות עבודה ייחודיות לסטודנטים לרפואה - החל מעבודה פארא רפואית כלשהי (עוזר לרופא, עוזר מחקר, מעבדת שינה, מדריך מערכות רפואיות לרופאים וכו'), עבודת בחברות היי-טק, הצעות לליווי או שמירה על חולים או קשישים ועד לעבודת הסטודנטים ה'רגילות': מלצרות וכו'. חלק מהסטודנטים עובדים כמדריכי פסיכומטרי או מורים פרטיים/קבוצתיים לכימיה/מתמטיקה/ביולוגיה במסגרות שונות. יש תפקידים בפקולטה כמו מתרגלים או מדריכי דיסקציה שניתן לעשות החל משנה ב'. רוב העבודות האלו הם עם שכר גבוה פר שעה יחסית לעבודות סטודנטים..
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
זו ת"א אז יש הכל מהכל. לגבי ספורט - באוניברסיטה יש מרכז ספורט מעולה הכולל בריכה, חוגים, חדר כושר ופעילויות שונות ויש מחיר מיוחד (פחות מ- 150 ש"ח בחודש) למנוי סטודנט. חברים בנבחרות האוניברסיטה בספורט מקבלים מנוי סטודנט בחצי מחיר.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
קשר מצוין בין רוב הסטודנטים. המסלול הארוך והאינטנסיביות של הלימודים יחד עם העבודה שמדובר באנשים איכותיים שעברו מיונים אישיותיים יוצרת חיבור חזק בין הסטודנטים (כמובן עם קבוצות פנימיות). צריך לזכור אבל שיש הומוגניות גדולה בין הסטודנטים שלומדים בת"א - מלבד בודדים שמגיעים עם מלגות מיוחדות מהפריפריהת רוב הסטודנטים הם ממעמד כלכלי גבוה מצפון ת"א/השרון.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
זה לא ממש רלוונטי כי ממשיכים הלאה במסלול בכל מקרה ל- MD. יש מסלול MD-Phd שחלק מהסטודנטים פנו אליו - אותי הוא לא מעניין.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא ממש רלוונטי (מעבר לעבודות הסטודנטים שציינתי). אנחנו יודעים שעם סיום המסלול השכר שלנו פר שעה רק ירד.
הטיפ של ענת ז.
לחשוב טוב טוב אם זה באמת המקצוע והמסלול שרוצים. לזכור שהמסלול הזה יוצר החל מגיל 25 בערך פער גדול לעומת סטודנטים במסלול אחרים מבחינה כלכלית ואורח החיים. ללמוד רפואה בת"א רק עם מגיעים עם גב כלכלי (הורים/בני זוג/מלגה רצינית) ועם תמיכה אישית טובה.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024