לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי מדעי ההתנהגות המכללה האקדמית תל אביב יפו

ליאת א. 12/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי מדעי ההתנהגות המכללה האקדמית תל אביב יפו
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
אחרי התלבטות קלה הגעתי למסקנה שלא אוכל לבחור באף מסלול אחר ולהיות שלמה, ושהחלום והרצון האמיתי נמצא בפסיכולוגיה. בגלל שרציתי להישאר באזור המרכז ביררתי על את"א, בר אילן, האקדמית ת"א יפו והבינתחומי - בין השאר דיברתי עם חברות ועם המוסדות עצמם. בסופו של דבר האקדמית ת"א יפו הייתה עדיפה על כולן - מבחינת תנאי קבלה, אופי המוסד, הקרבה למקום מגוריי ושכר הלימוד האוניברסיטאי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
ביום בו באתי להירשם כבר קיבלתי תשובה חיובית, נאמר לי שממוצע הבגרויות והפסיכומטרי שלי נמצא מעל הממוצע ומאפשר לי להתקבל מיד. לא נדרשה כל מכינה או שיפור ציונים.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
המסלול שבחרתי עונה על ציפיותיי בכל הקשור לתחום הפסיכולוגיה, אך מאחר ומדעי ההתנהגות כוללים גם סוציולוגיה אני לא מרוצה לחלוטין - התחושה היא שזה קצת נכפה עליי מבלי שרציתי, וחבל שהמסלולים כל כך מובנים ואי אפשר לשחק עם זה - לדוגמא, אם היה מתאפשר לי, הייתי עושה מן מסלול משולב של פסיכולוגיה וניהול (כמו זה הקיים באוניברסיטת בן גוריון, למשל).
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
המרצה הכי מומלץ - ד"ר רביד דורון שמעביר את הקורס פסיכולוגיה פיזיולוגית בשנה ב', והלוואי שהיה מעביר את כל הקורסים במכללה. מקסים, ברור, משעשע ומרתק, דווקא בקורס שיכול בקלות לא להיות כל הדברים האלה. הקורס הכי מרתק - קורס בחירה בדינאמיקה קבוצתית שהיה חוויה מ
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
ברוב המקרים מרצים טובים עד מאוד טובים, למרות שיש נפילות פה ושם - בדרך כלל המכללה דואגת לתקן ולהתייחס לקבילות של סטודנטים כדי לשמור על רמה גבוהה של מרצים, שזה חשוב מאוד. רוב המרצים מקצועיים מאוד ונגישים לסטודנטים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
רמת הלימודים די גבוהה, כאמור גם בתחום זה המכללה מקפידה מאוד לשמור על רמה גבוהה. המתרגלים טובים, זמינים בשעות קבלה ונכונים לעזור, ברוב המקרים הכיתות מלאות.
מה חסר לך בתואר?
היכולת לבחור את תוכנית הלימודים שלי בעצמי, גמישות בבחירת הקורסים והמסלולים - אני הייתה שמחה ללמוד רק פסיכולוגיה ללא סוציולוגיה.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: שומרים על רמת לימודים גבוהה, עושים הפסקות פעילות, אגודת סטודנטים פעילה ויעילה, מזכירות מקסימה וקשובה. סה"כ יש תחושה שדואגים לסטודנטים.
נקודה לשיפור: הרבה פעמים קורים מקרים של איחור בפרסום ציונים או החזרת עבודות, מאוד מרגיז וטעון שיפור.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת בן גוריון, הגשתי מועמדות ולא התקבלתי. הוא היחיד.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
מזכירות מקסימה וקשובה בכל פניה או בעיה.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
כל המתקנים המוזכרים מעלה קיימים במכללה ופועלים מצוין, למעט מחירי הקפיטריה הגבוהים (מניחה שזה כך בכל מקום).
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
מתגוררת מאז תחילת הלימודים בחולון בבית ההורים, קרוב לי למכללה ונוח רוב הזמן.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
כן, המגורים אצל ההורים מורידים הרבה מהמחויבויות של מי שגר לבד, זה נוח כלכלית ומאפשר לי להחזיק רכב כך שאני ניידת וקרובה למכללה. גם מכבסה יש בבית :)
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
חלק מהתואר עבדתי בתור מלצרית ומורה פרטית לאנגלית, כשנעשה עמוס (תקופת המבחנים הקודמת וכל הסמסטר הנוכחי) נאלצתי להפסיק. אחזור לעבוד בסיום תקופת המבחנים הנוכחית ולתוך שנה ג' בתקווה שיתאפשר.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
שנה א' אפשרי לעבוד, לקראת אמצע שנה ב' זה כבר נעשה קשה מאוד עד בלתי אפשרי. בשנה ג' אני מאמינה שיהיה יותר קל וגם אז יתאפשר לעבוד. מעסיקים במקומות עבודה כמו מסעדות, מניסיוני, הם די גמישים, במיוחד יחסית למקומות עבודה אחרים. בתור מורה פרטי אתה אדון לעצמך וזה כמובן הופך את העבודה לגמישה מאוד.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
מלצרות היא עבודה מאוד גמישה לדעתי ולכן זו העבודה הכי נפוצה בקרב סטודנטים. מסעדות קיימות בכל עיר וגם כאן באזור. יש עבודות נוספות באזור, חנויות וכו'.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
בדרך כלל יוצאים לת"א הקרובה ומבלים שם, למרות שגם כאן יש הכל - קולנוע, פאבים, בתי קפה וכו'. אך ת"א קרובה ובד"כ עדיפה.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
יחסית הקשר מעולה, יש לי חברות טובות מהלימודים ואני די מחוברת להרבה מהסטודנטים שלומדים איתי. יש יחסי עזרה ואכפתיות אמיתית בין רוב הסטודנטים, שלא קיימים בכל מוסד לימוד (במיוחד באוניברסיטאות לפי מה ששמעתי).
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בטח, אשמח ללמוד באקדמית ת"א יפו לתואר שני, ואמליץ גם לאחרים. אני מחבבת את המוסד ומרוצה ממנו מספיק על מנת שאוכל להרגיש שהוא כבר סוג של בית ואשמח להמשיך בו.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא ניסיתי עדיין להשתלב התחום עקב עומס הלימודים והעובדה שאין הרבה מה לעשות עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות (ובמיוחד עם חצי תואר).
הטיפ של ליאת א.
עצה כללית - לדבר עם אנשים לגבי כל מסלולי הלימודים בכל המוסדות הרלוונטיים לכם וללמוד מתוך הניסיון האישי שלהם, כי המוסדות לא תמיד מעידים נכון על עצמם. לי זה עזר מאוד בתהליך קבלת ההחלטה. לא לחשוב שזה חורץ גורלות כי תמיד אפשר ומותר לשנות את דעתנו. ולמי שמעוניין במסלול של פסיכולוג קליני כמוני - להכיר וללמוד לפני תחילת הלימודים על אופי המסלול הארוך והמפרך, ואם אחרי שרכשתם את כל המידע אתם עדיין מרגישים שזה הדבר הנכון בשבילכם, להיכנס לזה עם הרבה מוטיבציה ורצון להשקיע.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024