לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה האוניברסיטה הפתוחה

מאיה ג. 16/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה האוניברסיטה הפתוחה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
יחסית מעניין.הכי אטרקטיבי מבין האופציות של הפתוחה,בעיני. היה חשוב לי ללמוד במסגרת שתאפשר "חופש" וזמן לעבוד במשרה מלאה,ללא הכרח ל80% נוכחות
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
ללא תנאי קבלה. הסינון נעשה תוך כדי הלימודים- באמצעות המבחנים והלמידה העצמית. קורסים שבנויים בפירמידה- קורסים מתקדמים שמושתתים על הקלים יותר, כך שאי אפשר להגיע ללמוד אותם ללא הצלחה באחרים וכמובן שאי אפשר לסיים את התואר בלעדיהםץ
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
ישנם קורסים שפחות מעניינים והם חובה כחלק מתוכנית הלימודים , וכן- חומר הלימוד רב יותר באופן משמעותי מאשר באוניברסיטאות הרגילות (לא מספיק שהמבחנים קשים- גם יש הרבה חומר בכל קורס)
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
פסיכולוגיה קוגניטיבית, מבוא לפסיכולוגיה, אישיות- תיאוריה ומחקר. מקורסי הבחירה-מוסיקה ממבט ראשון א'
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
עמדות ושכנוע, פסיכולוגיה בחינוך
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
קבוצות הלימוד קטנות יותר מהקבוצות באוניברסיטאות רגילות, מה שמרגיש שיש יותר יחס אישי. למנחה שעות הנחיה לכל קבוצה, בשל כך שמספר הסטודנטים קטן- שעות אלו יותר פנויות והמנחה יותר נגיש. רוב המנחים מאוד מקצועיים ומעבירים את חומר הלימוד (מה שכן מועבר במפגשים-שזה
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
רוב המנחים מאוד מקצועיים, חומר הלימוד ברמה גבוהה- לומדים הרבה יותר חומר מאשר באוניברסיטאות רגילות, יש מעט סטודנטים בכל מפגש- כ20-30.
מה חסר לך בתואר?
חיי חברה..מגיעים לשיעורים, לומדים, מתקשרים קצת עם אחרים בהפסקה ,(כ10 דקות) ומיד אחרי השיעור בדרך כלל הולכים הביתה או עוברים לקורס הבא, ששם יש סטודנטים אחרים מאלו שבקורס שנלמד..רק כשלומדים מספר קורסים בזה אחר זה ואם יוצא ללמוד מספר קורסים עם אותם אנשים-אז מעט מתחברים..
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: מתאים לעבודה במשרה מלאה: הנוכחות אינה חובה, חומר הלימוד הניתן (ספרי הפתוחה) מכילים את כל החומר הנלמד והרלוונטי לבחינה, גם אם לא מגיעים- למרות שאין חיי חברה פורים-הסטודנטים תמיד מוכנים לעזור זה לזה ולתת את חומר השיעור שהופסד..וכן החומר בספרים כתוב בצורה ברורה ועניינית (בניגוד לאוניברסיטאות רגילות-ששם 80% נוכחות חובה,חומר הלימוד מתקבל מהקשבה למרצה ורישום דבריו- לא הגעת-פיספסת, או שצריך לרדוף אחרי אנשים כדי לבקש להשלים)
נקודה לשיפור: מבחינת קורסים מתקדמים וכן קורסים לתעודת הוראה :הם נלמדים במרכז בלבד..חלק מהרעיון של הפתוחה הוא לאפשר לאנשים בכל הארץ ללמוד בה- כך שיש לפתוח קבוצות לימוד לקורסים אלו גם באיזורים אחרים בארץ כדי להקל על הסטודנטים הרחוקים. בתעודת הוראה העניין יותר משמעותי משום שהמפגשים בקורס זה הם חובה..
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי.הלכתי ישירות לפתוה משום שסוג המסגרת התאים לי
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
7
הרוב ממוחשב וזה יתרון משמעותי- מקל על החיים בהרבה מובנים. במוקד הפניות הטלפוני יושבים אנשים שיש להם מושג רק בדברים הבסיסים ביותר ואם יש לי שאלה יותר מורכבת- לרוב אני צריכה לחכות שהם יעבירו לגורם הרלוונטי ולחכות לתשובה, שלרוב תגיע דרך המוקד ושוב חוזר חלילה- אם נשארות לי שאלות- אני שוב צריכה להגיד לאנשים במוקד והם שוב שואלים וכן הלאה..במקום שהגורם הרלוונטי ידבר איתי ואשאל את כל שאלותיי בעת ובעונה אחת
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
בחלק ממרכזי הלימוד יש חניה חינם ובחלק גדול יותר- אני צריכה לשלם על חניה ובנוסף-לחפש מקום מעט זמן בשל עומס.. שאר הבחינות-כיתות לימוד וכו'-הכל בסדר גמור. קפיטריה מצומצמת יחסית והמחירים יכלו יותר "להתחשב" בכיס הסטודנט- נכון שאנחנו, מי שלומד בפתוחה, בדרך כלל אנשים עובדים אבל עדיין סטודנטים עם הרבה הוצאות..
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
גרתי הרבה שנים במרכז. עברתי לצפון לפני שנה וחצי. מחזיקה לבד-דירה,לימודים,רכב..
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
הכל חוץ מתרבות..וחוץ מחיי חברה..כמעט ואין פה מקומות בילוי או אנשים צעירים (יחסית צעירים..בגילאי 20-40)- הרבה "ברחו" מהעיר.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
עבדתי במשרה מלאה במהלך כל התואר, כדיילת אויר באלעל.גרתי במרכז.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
זה הרעיון של הפתוחה-המערכת הלימודים גמישה, הרבה מפגשים מתקיימים אחר הצהריים וניתנים לבחירה על ידי הלומד מבחינת יום מפגש ושעת מפגש. מושלם לעבודות שאינן גמישות. עבדתי במהלך כל הלימודים מתחילתם ועד סופם (עכשיו.צריכה עוד להכין סמינריוניות ולעבור פרקטיקום של הוראת פסיכולוגיה). בתחילת הלימודים פשוט מתחילים עם קורס -שניים בסמסטר כדי לא ליצור עומס וכדי לבחון התמודדות עם חומר הלימוד והמסגרת ולכן אין גם צורך בגמישות המעסיק.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
עבודות לסטודנטים הם בעיקר מלצרות בצפון..שירות לקוחות במשמרות.. כשגרתי במרכז- עבודה מושלמת לסטודנטים-דיילות אויר-זה מה שעשיתי..רואים עולם, עושים חיים ואפשר ללמוד.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
באיזור שאני גרה בו בצפון כמעט ולא מבלים, לצערי..אופי המחייה פה שונה מאוד מהמרכז..הבילו העיקרי הוא קפה בבית של חברות, מידי פעם בתי קפה וסרטים בקולנוע (לא הרבה)
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
באוניברסיטה הפתוחה כמעט ואין קשר בין הסטודנטים..הם מאוד נחמדים אחד לשני ומאוד עוזרים אחד לשני, משהו שנדיר שקורה במסלולי פסיכולוגיה באוניברסיטאות אחרות לפי מה ששמעתי (התחרות הגדולה שם) אך הקשר שיטחי, לכל אחד יש את החיים שלו והעבודה שלו ואין הווי חברתי.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אין תואר שני בתחום באוניברסיטה הפתוחה. מגוון התארים השניים שם מוגבל מאוד.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
נשארו לי שתי שמינריוניות ופרקטיקום בתעודת הוראה. עם תואר ראשון בפסיכולוגיה-כמעט ואין מה לעשות, במה לעסוק. עם תעודת ההוראה-צריך את הפרקטיקום ואז אפשר ללמד בתיכון-הגשה לבגרות בפסיכולוגיה. ניסיתי להתקבל ללמד בבית ספר יסודי- קיבלתי פידבקים חיובים, לא שינה להם איפה למדתי אלא העובדה שלמדתי וכמובן התרשמות אישית ממני ומתשובותיי בראיון. לצערי-רמת השכר, עד קבלת תעודת התואר "ביד", מגוחכת- כ2700 ש"ח ברוטו לחודש!!!ביסודי.. וגם רמת השכר אחרי קבלת התואר, כמורה- לא גבוהה במיוחד..
הטיפ של מאיה ג.
כמעט לכל הקורסים בפתוחה יש סיכומי חומר -בין אם זה באינטרנט,לבין אם זה דרך סטודנטים אחרים או סטודנטים לשעבר- הסיכומים מסודרים, מקיפים את כל החומר הרלוונטי לבחינות ומקלים משמעותית על החיים.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024