לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי סיעוד המרכז האקדמי לב (לשעבר בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים)

דבורה ד. 05/09/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי סיעוד המרכז האקדמי לב (לשעבר בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים)
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי ללמוד סיעוד. בחרתי בלימודים במכון טל כי בראיון הקבלה הבנתי שכאן אלמד גם ברמה הגבוהה ביותר וגם עם אוזן קשבת לצרכי כסטודנטית ואם לשני ילדים.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא היה קשה כלל, היו לי בגרות ופסיכומטרי.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
ציפיה אקדמאית: אצלנו במכון מלמדים מיטב הרופאים והאחיות, כל אחד מתחום התמחותו. כש"נפלנו" על מרצה שלא התאים (לא מענין / לא מקצועי מספיק וכו') הקשיבו למשובים שלנו והחליפו מרצים משנה לשנה.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אצלנו זה בית ספר - חובה לעבור את כל הקורסים כדי להמשיך, אין אפשרות בחירה. אבל הקורסים היותר יפים בעיני הם אומדן פיזיקלי, סיעוד האשה / הילד והמתבגר / מיון -רפואה דחופה. ואהבתי גם את הקורס בתיאוריות בסיעוד, אבל נראה לי שאני היחידה בארץ...
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
קורס סטטיסטיקה - היה מרצה שלא הבין ללב הסטודנטיות, מתמטיקאי מהשורה הראשונה, שדיבר גבוה ורחוק מדי לטעמי. היה קשה להבין אותו, עברנו בזכות המתרגלות המקסימות.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
10
יש הבדל אצלנו בין מרצה למרכזת קורס. קורס אחד ייתכן ויועבר ע"י 30 מרצים שונים -- ויש לו רכזת אחת. הרכזות קשובות מאד, זמינות במייל, בנייד, עם מזכירה צמודה (אחת לכל הרכזות), הרבה תמיכה ואכפתיות. זה נדיר וכיף. נפלנו על רכזת אחת שהיתה אקדמאית מדי ומרוחקת, השאר
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
10
הרמה גבוהה מאד, מלמדיםהרבה יותר ממה שצריך, מעמיקים בדברים שאשתמש בהם בפרקטיקה יותר מאשר בלימודים. נותנים כלים לעבודה אקדמאית גם אחרי התואר. אמנם יש המון תלמידות בכתה - אנחנו 56 לדעתי - אבל זה לא מפריע לשאול שאלות בהרצאות, לקבל יחס אישי, כל מה שצריך.
מה חסר לך בתואר?
יותר מיומנויות קליניות - חסר מאד. בחלק מהשדות הקליניים מצפים מאיתנו רק לצפות, ופתאום מגיעים לשנה ד' בלי להכניס עירוי אחד, קטטר, לקיחת דמים או אפילו ביצוע אקג. חבל!
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: היחס האישי לכל סטודנטית, ההתאמה לחיי משפחה יהודיים!
נקודה לשיפור: מיומנויות קליניות, תרגולים מעשיים עוד ועוד ועוד.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
בי"ס לאחיות בשערי צדק - הפסיכומטרי שלי פג תוקף אצלם...( מצחיק כי הם לא מעניקים תואר אקדמי).
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
5
יש מזכירות שהשרות שלהן מתחת לכל ביקורת, יש מדהימות שמגדילות ראש, ויש בינוניות. בחוג לסיעוד היחס נהדר, בשאר המכון - נתקלתי בשעות קבלה לא הגיוניות, אטימות וחוסר מענה בזמן אמת. חבל.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
5
אין קמפוס כלל, לומדים בבניני משרדים שהוסבו לכיתות. הקפיטריה מצוינת,זול טרי וטעים. הספריה - בשלבים. אודיטוריום - לא יודעת אם יש. מערכות מחשוב מצוינות רוב הזמן. מכונות צילום משוכללות שסורקות ושולחות ישירות למייל - שדרגו את לימודי.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
דירה שכורה שלנו - בעלי ושני ילדי. (חסרה לכם אופציה לסטודנטים נשואים)
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
לא, אנו גרים מחוץ לעיר. כל צרכי כסטודנטית מרוכזים ליד ביה"ס לסיעוד.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
משרת סטודנטים בבי"ח הדסה בירושלים
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
למרות שזה לא קל במהלך הסמסטרים העמוסים. אפשר לעבוד החל מאמצע סמסטר ב' של שנה ב', אחרי שנכנסים לקליניקות ועוברים בחינה בפרמקולוגיה. גמישות - תלוי באיזו מחלקה עובדים, אצלי במחלקה הצוות מקסים וגמישים למדי. אני עובדת2 משמרות בשבוע, בסמסטר עמוס אני עובדת בשבת ובבוקר שישי, ובחופשות- מתי שנוח לי לפי הלו"ז של ילדי. זה קרש הצלה בלימודים וגם מקדם מבחינה לימודית.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש עבודות בתוך המכון - עבודות סטודנטים כעוזרי מחקר, בנוסף לוקחים סטודנטיות מצטיינות ונותנים להן מלגה כדי שיסייעו למתקשות - זה פרוייקט נהדר. יש עבודות בתוך בתי החולים במשרות סטודנטים החל מאמצע-סוף שנה ב', בשערי צדק, שתי ההדסות, ביקור חולים ועוד. בנוסף יש מגוון עבודות סטודנטים בירושלים שאני אפילו לא מכירה - לא נזקקתי לזה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
אין לי מושג אני מבלה עם בעלי וילדי. יש הרבה פרסומים על ימי כיף / ימי סטודנט של האגודה והפעילות נראית מרשימה, אך לא נטלתי בה חלק.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
בכתה שלנו הקשר מצוין - העזרה הדדית, הצלחה של אחת היא הצלחה של כולנו. אחת הבנות הרימה דוא"ל משותף לכתה, ומאז מעדכנים בו סיכומים, חומרים, שאלות והודעות כלליות (כמו קישור לשאלון זה). לא הייתי מצליחה ללמוד ללא תמיכה נהדרת שכזו מחברותי, אני מרגישה שנתמכתי על ידן ואני תומכת בהן במידה שווה.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אבל זה תלוי במועד בו יקבלו אישור מהמל"ג להענקת תואר שני -אולי זה ייקח זמן. אבל אשמח מאד לעשות תואר שני במקום שהוא משפחתי באותה המידה שהוא תובעני.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
בראיון העבודה שלי הביעו האחיות המנהלות הערכה רבה לבית הספר שלנו. מרצים רבים מציינים כי ישמחו שנבוא לעבוד איתם. במשך לימודי קיבלתי מספר הצעות עבודה, החל מהקליניקה הראשונה שנכנסתי אליה, ולמרות שהצהרתי שאני אוהבת את המחלקה בה אני עובדת.
הטיפ של דבורה ד.
חישבו היטב על המסלולים השונים בארץ - יש אפשרויות רבות התלויות בהשכלה קודמת (יש תואר? לכו להסבה!) תלויות במיקום בארץ, במשך יום הלימודים ובתואר המתקבל בסוף - יש בתי ספר ללא תואר. אחד היתרונות אצלנו במכון הוא שפוגשים מספר בתי חולים ויכולים לבחור מה מתאים לכל אחד. אחרי בדיקת המסלול- דברו עם סטודנטים בשנים מעליכם, היערכות נכונה וצפי עדכני הם חצי העבודה. בהצלחה ובבריאות!!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024