לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי תקשורת התמחות בעיתונות המכללה האקדמית ספיר

שיר ג. 08/09/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי תקשורת התמחות בעיתונות המכללה האקדמית ספיר
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
כיוון שאני מנהלת בלוג מזה 7 שנים ועוסקת בתחום הספרות. כתיבה היא דבר שאינו זר לי ואף קוסמת לי מאוד. חשתי כי מקומי הראוי ביותר במעמד התואר יהיה בתחום העיתונות.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לאור העובדה שמטלת הסיום בקורס 'מבוא לעיתונאות' שלי חשפה מחדל בביטוח לאומי והגיעה עד לעורכים של תוכנית הבוקר של אברי גלעד, אני מניחה שהיה לי אפילו די קל להתקבל למסלול.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
החלטתי להיכנס לתחום התקשורת בכלל והעיתונות בפרט, כיוון שמעולם לא למדתי באופן מקצועי או רשמי את ה"חוקים" וה"מסגרות" לפיהם צריך לפעול. במהלך לימודי גיליתי שהאינסטינקטים שלי היו מאוד חדים באשר לתפיסה עיתונאית, אך כמובן שהשכלתי מאוד במהלך הלימודים (ועודני משכילה).
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
אני חושבת שהייתי ממליצה על כל הקורסים (אפילו על אלו שהיה לי מאוד קשה בהם), כי מרביתם משמ מעניינים ברגע שקולטים את הפרינציפ. אולם, הקורס שהכי נהנתי בו היה הקורס השנתי "תקשורת המונים".
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
קורס הסטטיסטיקה יכול להיות מאוד מייאש, ואני אישית גיליתי שהדרך הכי טובה ללמוד אליו הייתה לא להגיע לשיעורים, אלא רק לתרגולים.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
8 הוא כמובן הציון הממוצע שניתן לרמת המרצים. מרבית המרצים עוברים את הציון הזה בכל פרמטר אפשרי, אולם קיימים מספר זעום של מרצים שמורידים מעט את הממוצע.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
יש קורסים עמוסים יותר ויש קורסים עמוסים פחות. ככלל, הקורסים בהם כמות הסטודנטים קטנה יותר הם הקורסים הפרודוקטיביים ביותר, וכנ"ל ההיפך. זה כמובן תלוי גם במרצה, יש מרצים שמסוגלים להשתלט על כיתה של 100 סטודנטים בקלות.
מה חסר לך בתואר?
למזלי הרב אני מרגישה שלא חסר לי דבר בתואר :)
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: איכות. האיכות באה לידי ביטוי בקמפוס המתוקתק והנקי, במדשאות הנהדרות, במקומות הישיבה הרבים, בספרייה המעולה, במרצים, בכיתות הלימוד ואפילו בדוכני מכירת הקפה.
נקודה לשיפור: קביעת מערכת השעות נעשית פרטנית ע"י כל סטודנט. הבעיה היא שמערכת השמת הקורסים נפתחת בו זמנית לכל הסטודנטים, דבר שיוצר ממש קרבות על שיעורים מסוימים בשעות מסוימות, ולפעמים נוצרים חלונות רבים במערכת בעקבות זה.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
התקבלתי למכללת מנשר בת"א, למכללה למנהל בראשון לציון ועזבתי תואר במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
יחס המזכירות הוא מעולה, מאוד חם ואישי. תמיד מנסים להגיע לקראת הסטודנט.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
ללא רבב.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
בשדרות, מרחק של 15 דק' הליכה מהמכללה.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
הבניין שאני שוכרת בו דירה (עם שתי שותפות נוספות) הוא לא מסוג הדברים שיתאימו לכל אחד. הוא מאוד זול ולא הכי מטופח או גדול במיוחד, אבל הוא בהחלט מספק תמורה נאותה עבור 590 ש"ח בחודש.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
קשה לי מאוד להסתדר עם עבודה רציפה בזמן הלימודים (כיוון שאני יושבת כ-13 שעות ביום מול המחשב), לכן אני עובדת בסופי שבוע במרכז, בלונה פארק בתל אביב.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
למי שלא מפונק - אפשרי בהחלט. המעסיקים לרוב גמישים עם הסטודנטים (עד כמה שהם יכולים).
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
אין מגוון רחב של עבודות לסטודנטים באזור שלי, אבל ניתן למצוא עם מחפשים מספיק טוב.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
יש סינמטק בשדרות ואת מועדון הקרנף (מועדון סטודנטים) שנמצא ממש קרוב למרכז העיר. נוסף על כך קיימים מגוון בתי קפה ומקומות אכילה במרכז העיר ובאולם המרכזי בעיר נערכות מידי פעם מסיבות.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
יותר טוב מכל אחווה בסרט כזה או אחר. קשר מדהים!
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
מכללת ספיר שבתה את ליבי עוד מהרגע הראשון בו כף רגלי דרכה בה. המרצים הצעירים והתוססים מהווים מודל לחיקוי והמרצים המנוסים יותר מהווים מקור להשראה.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
יש לי בלוג מזה 7 שנים ולמען האמת אני רואה את עצמי יותר כפרילנסרית מאשר "אשת מקצוע". אני מעדיפה לשלוח את ידי אל תחומים רבים מבלי להתחייב.
הטיפ של שיר ג.
תקראו טוב טוב את הסילבוסים השונים של הקורסים, בעיקר של הקורסים של השנה הראשונה. סטודנטים רבים לא יודעים למה הם מכניסים את עצמם וחווים "דיכאון סמסטר ב" כי פשוט לא היו מוכנים מראש. השנה הראשונה היא השנה הכי "משעממת" ולכן כדאי להיות ערוכים מראש לקורסים השונים בה. אה כן, ומומלץ בחום להיפטר מהאנגלית עד תום השנה הראשונה, זה סיוט לעשות את זה מאוחר יותר (וקשה יותר).
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024