לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי הנדסת תוכנה המרכז האקדמי לב (לשעבר בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים)

sara 13/11/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי הנדסת תוכנה המרכז האקדמי לב (לשעבר בית הספר הגבוה לטכנולוגיה בירושלים)
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
למדתי מגמת מחשבים בתיכון ואהבתי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
היית דרישה של ציון מינימלי במתמטיקה (4 יחידות או 5, 3 יחידות היו צריכות לעשות קורס קדם נוסף) ואנגלית + פסיכומטרי או פסיכומטכני (מבחן טי"ל). היו קורסי קיץ לפני השנה הראשונה במתמטיקה ופיזיקה (למי שלא עשתה מגמת מחשבים, היה קורס קדם נוסף- הכרת המחשב). וזהו. לא קשה במיוחד.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
היו כמובן גם הרבה קורסי מתמטיקה. במיוחד בתחילת הלימודים, אבל עם השנים זה נהיה פחות מתמטיקה ויותר תכנות. זה בדיוק מה שציפיתי ורציתי. ואני מבסוטה. :)
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
עבור מי שזה מתאים לו ויש לו ראש לזה, הקורסים שאהבתי במיוחד הם 'עקרונות שפות תוכנה', 'מבנה המחשב', 'זמן אמת', 'תכנות מונחה עצמים +מתקדם'. זה מה שעולה לי כרגע לראש, אבל היו הרבה קורסים שאהבתי. ובכלל- מי שאוהב את זה, יאהב כמעט את כל הקורסים לדעתי.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
אין קורס שלא הייתי ממליצה עליו, כי אפילו שיש קורסים קשים יותר מאחרים (כמו 'חישוביות') או משעממים יותר מאחרים (כמו 'הנדסת תוכנה'), כל הקורסים שלמדתי לימדו אותי הרבה ובסופו של דבר היו שווים ת'מאמץ. מה שכן, הייתי ממליצה לאנשים להסתכל כמה נק' זכות הם מקבלים על קורס מסויים ובהתאם לזה לחלק את השעות בשבוע שהם משקיעים בו במהלך הסמסטר.... לדוגמה, היה לנו קורס שנקרא 'ארגון וניהול קבצים' שדרש המון השקעה במהלך הסמסטר ובסה"כ נתן לנו 1.5 נק' זכות. הערנו על זה להנהלה, אז אני מקווה שטיפלו בזה, אבל בכל אופן- כדאי לשים לב....
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
10
הרוב המכריע של המרצים מקצועיים ביותר, מובנים, מעניינים, מוכנים לחזור 20 פעם אם צריך, ויודעים להריץ כשצריך, משקיעים שעות נוספות על חשבונם לעזור לסטודנטים, ובקיצור- מעולים. כמובן, יש כמה מרצים פחות מעניינים, אבל הם ממש אחוז מזערי, וגם הם עושים את המקסימום שהם יכולים. בכל מקרה, כשקבוצה לא מסתדרת עם מרצה מסוים- אפשר להחליף. (בכל אופן- זה היה הניסיון שלי בתחום...)
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
10
המתרגלים ממש מצויינים וממש עוזרים. בנוסף, אם מישהו מרגיש קושי יותר מאחרים, הוא פונה לדיקנית והיא מארגנת לו שיעורי עזר. כמות הסטודנטים בהרצאה משתנה בהתאם לקורס, יש קורסים שמשתתפים בהם יותר ממסלול אחד (כגון קורסי מתמטיקה), אבל גם כשהיו הרבה סטודנטים- לא הרגשתי שקיבלתי פחות מההרצאה. המרצים של הקורסים האלה- כולם מרצים מעולים והם מעבירים את הקורס בצורה מושלמת, למרות הכמות הרבה של הסטודנטים.
מה חסר לך בתואר?
יש קורס שנקרא 'TCP/IP' ששמענו עליו הרבה במהלך הלימודים, וכמעט כל מרצה שני אמר לנו כמה הוא קורס חובה. יצא שלא עשינו את הקורס הזה, וכמה שניסינו לדבר על זה עם ההנהלה, שיתנו לנו אותו- זה לא עבד...
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: המרצים והיחס שלהם לסטודנטים.
נקודה לשיפור: הייתי רוצה יותר בחירה בין הקורסים. אפילו שאני יכולה להבין, שאנחנו קבוצה קטנה, הייתי רוצה שתהיה לנו אפשרות אפילו לפי רוב - בחירה בין קורסים עפ"י מה שרוב בנות החוג רוצות.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי שום מוסד אחר.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
מזכירת התלמידים במכון עושה הכל כדי לעזור ולהקל. הרשמה מאוד פשוטה- דרך האתר, ואם יש קשיים- היא תמיד מוכנה לעזור.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
4
לא מספקת. אין קמפוס נורמלי. יש ספריה אבל קטנה. כיתות לימוד נהיות מצרך נדיר ככל שעוברות השנים (יש יותר ויותר בנות במכון) וכך גם מחשב פנוי... יש קפיטריה פרטית וקטנה, בארוחת צהריים- תמיד יש תור ארוך. אין חניה בכלל!!! לפעמים מוצאים מקום - אבל זה ממש קשה, כי המכון ממוקם במקום מאוד מרכזי (רחוב בית הדפוס בירושלים). כמעט אין בנות שמגיעות עם רכב ללימודים.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
בקרבת המכון.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
:) ברור.... הכי טוב בבית. זה גם קרוב למכון וגם למרכז מסחרי, ככה שאני מסודרת מכל הבחינות... :)
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
אני עובדת בעבודות סטודנטים במכון
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
מי שממש רוצה יכול למצוא זמן, אבל גם אז- לא הרבה שעות בשבוע. לומדים 4 ימים ארוכים בשבוע. ויש המון עבודות בית. משנה ד זה נהיה הרבה יותר טוב- עדיין יש המון עבודה בבית, ואפילו הרבה יותר משנים קודמות, אבל לומדים רק יום אחד בשבוע. מה שכן- המכון מארגן המון מלגות לסטודנטיות (מלגת מדרשה, הצטיינות, כלכלית והוא מוסיף על מלגת פר"ח...) הלימודים במכון זולים יותר במקומות אחרים ששמעתי עליהם, וזמן הלימודים (שנים, סמסטרים) ידוע מראש ולא נמרח (אלא אם כן, הסטודנטית מורחת אותו..) שוב- בניגוד למקומות אחרים ששמעתי עליהם...
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש עבודות סטודנטים במכון, אבל בדר"כ זה לא במקצוע שלומדים, אלא דברים טכניים. יש גם עבודות במקצוע באזור- ירושלים מלאה בהם... אבל כדאי להתחיל בשנה ב-ג, כי כולם מחפשים סטודנטים שנשאר להם לפחות שנתיים ללימודים (כמובן בתנאי שיכולים לעמוד גם בדרישות המעסיק וגם בדרישות הלימודים)... אני לא עשיתי את זה, אז אני לא יכולה לספר איך היה, אבל בהתאם לעומס שהיה לי בשנה ג, אני ממש לא יודעת אם הייתי יכולה להסתדר גם עם עבודה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
מי מבלה? ;) יש בתי קפה באזור ולא מעט, יצא לי לשבת בכמה מהם עם חברות- דווקא היה טעים וכיף... קולנוע יש בתלפיות ובכלל יש שם הרבה בילויים מהנים ביותר (באולינג, קרטינג, בילארד ועוד...) גם פאבים יש אין סוף בירושלים, במיוחד באזור מרכז העיר. מי שרוצה לעשות ספורט - יש כמובן את גן סאקר... שהוא אפילו במרחק הליכה מהמכון (למרות שזה משהו כמו חצי שעה הליכה, אבל זה למי שרוצה לעשות ספורט... ;) ) בתכלס- כשרוצים לבלות, יש לאן ללכת, אבל זה לא קורה הרבה במהלך הלימודים- כי פשוט אין זמן או כוח...
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
אצלנו בחוג הקשר מצוין בין הסטודנטיות. עשינו לא מעט פעילויות ביחד (שבתות, מסלולים, ארוחות ערב וכו') ונראה שזה המצב גם בשאר החוגים (למרות שכמובן- אין כמונו... P: )
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אין תואר שני במכון במחשבים עדיין.... בכל אופן, כרגע אני מעדיפה להתחיל לעבוד...
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
בינתיים הייתי רק בראיון עבודה אחד ועוד לא החזירו לי תשובה (תתפללו בשבילי...;) ) אבל אחד המראיינים שלי (היו לי 3!!!!!! פחד איימים!!!) הכיר כמעט את כל המרצים במכון, ונראה שהיית לו דעה טובה עליהם... מה שכן- מחלקת השמה במכון ממש עושה את העבודה שלה בצורה מושלמת, הם כל הזמן שולחים לנו למייל "דרושים". וגם בוגרות של המכון שכבר השתלבו בעבודה ומחפשים אצליהם עובדים- מיד שולחות מייל לראש המכון והוא מעביר אותם לנו.
הטיפ של sara
תשקיעו כמה שיותר. אל תתעצלו. תנצלו את זמן הלימודים כדי להוציא ממנו הכי הרבה שאתם יכולים- זה שווה את זה. חבל שבסוף תתחרטו שיכלתם יותר...
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024