לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי חינוך יסודי המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין

לוי נ. 10/01/2012
סטודנט תואר ראשון לימודי חינוך יסודי המכללה האקדמית לחינוך על שם דוד ילין
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
בחרתי במסלול זה בגלל שכשאני הייתי ילדה בבית ספר יסודי, מעולם לא הרגשתי שיש משמעות למורה שלי, מעולם לא הרגשתי שהמורים שם תרמו לי משהו, שלא לדבר על החטיבה- שם זה היה סיוט אחד ארוך. אבל לעומת זאת בתיכון הגעתי לבית ספר שבו הבנתי מהו מורה באמת ואיזה קשר אמור להיות בין תלמיד למורה! הבנתי שאני רוצה להיות חלק מאותם מורים שמשאירים זיכרון והשפעה על התלמידים שלהם ועוזרים להם להגיע הכי גבוה שאפשר!
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
אני לא יכולה לומר שהיה קשה להתקבל אבל כן היו מבחנים ושיחות קבלה לפני... מבחנים של ידע בסיסי של אנגלית ועברית, שיחות אישיות וסימולציות כנראה כדי לבחון את הביטחון לעמוד מול כיתה שלמה (ניראה לי). לא הייתי צריכה לעשות מכינה.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
במכללת דוד ילין בשונה מכל האוניברסיטאות, יש איזשהו קשר אישי עם כל מרצה, יש ליווי צמוד של ראש המסלול לאורך כל 4 שנות הלימודים, יש גיבוי כשמשהו לא בסדר, יש עידוד כשצריך, שורה תחתונה- לא משנה מה יקרה אתה מוצא את עצמך שם, אי אפשר שלא...
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
הסביבה האנושית כמרחב פוטנציאלי להתפתחות הילד. קורס מרתק בו לומדים על ילדים בסיכון וילדים שעברו התעללות, איך להגיע אליהם, איך לעזור להם וכיצד להרים אותם מהמקום בו הם נמצאים!
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
אין אחד כזה...
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
הייתי נותנת 10 אבל אני נותנת 9 בגלל שרוב המרצים (לצערי לא כולם) נותנים לך את היחס הכי נעים, יחס מכבד, הם מבינים אותך, מבינים קשיים שעולים פתאום... לדוגמה, הפסדתי שיעור בקורס מסוים והמרצה השלימה לי את הקורס ביום אחר בשעה אחרת כדי שאני לא אפספס את החומר. עם רוב המרצים יש קשר אישי! כל המרצים במכללה מלמדים בצורה מובנת וברורה ומקצועית לגמרי.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
רמת הלימודים גבוהה אין ספק, ברוב הקורסים ניתנים שיעורי עזר, יש תרגולים רבים. ברוב הקורסים אנחנו לא הרבה סטודנטים למעט מספר קורסים בודדים בהם יש המון סטודנטים ולכן אנחנו באודיטוריום, שם קצת יותר קשה ללמוד אם אתה לא יושב בשורות הראשונות, אבל אין הרבה קורסים כאלה, אני בשנה שנייה ועד כה היו לי רק שני קורסים כאלה.
מה חסר לך בתואר?
חסר לי יותר שיעורים של פחות למידה ויותר התבטאות עצמית כמו שיחות וסרטים וכו'... שלא תטעו יש כאלה אבל לדעתי לא מספיק, בשנה א' היה קורס שנתי של שיחות וביטוי עצמי שבקבוצה מאוד קטנה של סטודנטים והשנה יש לנו קורס בו אנחנו גם לומדים אבל לומדים דרך סרטים על ילדים עם קשיים.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: חיזוקים חיוביים, יש סטודנטים מצטיינים בכל שנה, על פי פרמטרים שונים למשל- ציוני קבלה גבוהים או ממוצע ציונים בהתמחות גבוה או הצלחה באימוני הוראה (אימוני הוראה זה פעם בשבוע שאנחנו הסטודנטים מלמדים בבית ספר כלשהו). כל סטודנט מצטיין מקבל מלגה על סך 5000 ש"ח דבר שעוזר מאוד לסטודנטים וזה בעצם תמריץ לכל סטודנט לשאוף להיות מצטיין.
נקודה לשיפור: החניות באזור :) אין חניות כמעט, הכל זה בתשלום למעט כמה מקומות שניתן לחנות בהם אבל הם קצת רחוקים מהמכללה.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
לא ניסיתי להתקבל לשום מוסד אחר.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
יש יחס יפה כלפי הסטודנטים, הם באים לקראתנו כשצריך לשנות קורסים או להירשם לקורסים, בדרך כלל כשמשנים אחרי המועד שקבעו צריך לשלם כסף, הם לא לוקחים מאיתנו כסף! אין לחץ עם התשלומים באים לקראת הסטודנט מבינים את המצב בו נמצאים רוב הסטודנטים.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
10
חשוב לציין שבכל הכיתות יש מזגן- הדבר הכי חשוב! ספרייה ענקית הכוללת את כל מה שסטודנט צריך ולא צריך. כיתות לימוד נעימות עם אווירה נעימה. כיתות מחשבים שפתוחות כמעט כל הזמן לסטודנטים עם צוות שעוזר שם למי שמתקשה.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
בירושלים, בפסגת זאב.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
כן, יש לי רכבת עד המכללה! יש כאן את כל החנויות שסטודנט צריך.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
אני מאבטחת, בשנה הראשונה הצלחתי לשלב עבודה מצוין אבל בשנה השנייה זה כבר בעייתי יותר, אני עובדת בסופי שבוע ואולי יום אחד בשבוע וכמובן בחופשות וחגים.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אפשר לעבוד אבל זה מצריך הקרבה מצד הסטודנט, צריך להבין שכאשר אתה עובד ולומד אין הרבה זמן לבילויים והנאות (יש אבל לא הרבה). המעסיק שלי כן גמיש איתי לא כולם כאלה.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
גם המכללה מספקת עבודת מזכירות במכללה לסטודנטים שלומדים בה, יש סופר ליד המכללה שאפשר לנסות לחפש שם עבודה, העבודות הנפוצות הם בייביסיטר, שיעורים פרטיים וכו'...
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
למי שלא מירושלים אז כמובן שיש כמו בכל עיר את המסיבות והפאבים של ירושלים. ישנם מסיבות סטודנטים שאגודות הסטודנטים מארגנות, קרוב למכללה יש בתי קפה ומסעדות...
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן, לגמרי! כולם מכירים את כולם, כולם מדברים עם כולם, יוצאים לבילויים כולם יחד כי אלו מסיבות סטודנטים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אני מאוד מרוצה ולדעתי עדיף לי להמשיך במקום שאני מכירה אותו ויודעת מה מצפה לי.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
אנחנו משולבים בתחום מהשנה הראשונה, אנחנו לומדים להיות מורים גם דרך התנסות מעשית בה אנחנו מלמדים יום בשבוע בבית ספר כלשהו ויש מדריכה שצופה בשיעורים שלך ונותנת לך פידבקים או הערות וכו'... עבודה ממש בתחום עוד אין לי זה רק בסטא'ז לדעתי.
הטיפ של לוי נ.
לזכור בהתחלה שכמו שאתה לחוץ כולם לחוצים, לא להתרגש מזה, לדעת שבאת ללמוד ולהנות מזה!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024