לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי רפואת שיניים תואר ראשון

לימודי רפואת שיניים תואר ראשון

12 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 2 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי רפואת שיניים

האוניברסיטה העברית
לימודי רפואת שיניים תואר ראשון  האוניברסיטה העברית
9 ביקורות סטודנטים 2 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.3
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - קורן ח. 23/01/2015

"למה בחרתי: כי עיניין אותי לעבוד בזה אחכ
הציפיות: לימודיפ מעניינים
רמת לימודים: מתרגלים טובים, ברוב ההרצאות יש כ 300 איש,
טיפ כללי: להיות מוכנים ללימודים עם דרישות גבוהות, לזכור שזה בסופו של דבר מקוע של עבודת ידיים ומי שלא אוהב את זה צריך לחשוב על זה כשיקול"

אוניברסיטת תל אביב
לימודי רפואת שיניים תואר ראשון  אוניברסיטת תל אביב
1 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.5
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
10
מתוך ביקורת של סטודנט - שרון ל. 17/06/2011

"למה בחרתי: התחום מעניין אותי וגם שני הורי הם רופאי שיניים
הציפיות: אני לומד את מה שציפיתי ובכמות שציפיתי
רמת לימודים: בסך הכל הרמה היא גבוהה מאוד
טיפ כללי: לבדוק היטב את התחום ולהתייעץ עם סטודנטים שלמדו את זה כבר בעבר זה לא מתאים לכל אחד"

לימודי רפואת שיניים

רפואת שיניים זהו עולם בפני עצמו בין אם זה טיפול במבוגרים או טיפול מיוחד בילדים (אחרי הכל, צריך לדעת איך לטפל בצורה הנכונה, כך שהם לא יפחדו מהמושג "רופא שיניים"). רפואת השיניים התקדמה בשנים האחרונות, כאשר כיום ניתן למצוא יותר אמצעי טכנולוגיה חדישים, תרכובות כימיות חדשות ואמצעי טיפול נוספים, כשבזכות כל הציוד הנ"ל, יותר נוח לדוקטור לאבחן בעיות מסוימות בשיניים ולטפל בהן. התוצאות כמובן יותר טובות מאשר אלו שהיו בעבר.
 
רקע החוג
 
לימודי רפואה נמשכים שש שנים, כאשר בסיום השנה השלישית, מקבלים הסטודנטים תואר בוגר B.Med.Sc ברפואת שיניים. בתום תקופת הלימודים מקבלים הבוגרים תואר דוקטור לרפואת שיניים D.M.D
שלוש השנים הראשונות באקדמיה מקבילות ללימודי הרפואה הכללית בשילוב עם תחום רפואת השיניים. בשנה הרביעית מתמקדים רק בשיניים ומתאמנים על הדמיות. השנה החמישית והשישית הן שנות תרגול הידע על מטופלים אמיתיים שפונים למרפאות אקדמיה. כמו כן, יהיו בשנתיים הללו קורסים קליניים ולימודים תיאורטיים. בסיום השנה השישית יגיע רגע האמת- יהיו לסטודנטים מבחני משרד הבריאות, אותם כדאי כמובן לעבור בהצלחה על מנת לקבל את הרישיון המיוחל לרפואת שיניים.
 
האם זה מתאים לי?
 
כמו בכל מקצועות הרפואה הקיימים, לא מדובר פה רק במקצוע או עבודה, אלא בשליחות ובריפוי אנשים. ברפואת השיניים יתעסקו הסטודנטים בכל הקשור לחלל הפה, רפואת ילדים, אורתודנטיה (יישור שיניים), ניתוחי חניכיים, השתלות שיניים, פנים ושן, מחלות ועוד. מדובר בעבודה שמצריכה גם רגש בידיים, שכן שיניים הן עדינות ואין זה פשוט לסתום למשל חור.
 
היתרונות של לימודי רפואת שיניים
 
היתרון החשוב ביותר ברפואת שיניים ובכלל ברפואה הוא כנאמר עניין השליחות. זוהי מצווה לעזור לרפא בן אדם, כאשר פה מדובר בריפוי שיניים וחלל הפה. מדובר בעבודה עם סיפוק רב, כאשר אין יותר משמח לעזור לילד להתגבר על פחד מפני "רופא שיניים" וכמובן אחרי הטיפול לתת לו צעצוע קטן (חלק מהרופאים אוהבים,  כזכור לנו מהילדות, להשתמש בטריק הזה).
יתרון נוסף שיש בלימודי רפואת שיניים הוא שבאופן טבעי לא מדובר רק בחומר תיאורטי, אלא הסטודנטים עובדים גם מעשית על מנת שיהיו מוכנים ברגע שהקריירה שלהם תצא לדרך. בלימודים הנ"ל הסטודנטים יכולים לבחור אחת מההתמחויות המוצעות להן, שכן זהו החלק הפרקטי- תרגול באחד מהנושאים שיש בעולם של רפואת השיניים. חלק בוחרים באורתודנטיה, חלק ברפואת ילדים ועוד.
עוד יתרון שאפשר לנצלו דרך לימודי רפואת שיניים הוא שסטודנטים מגלים במהלך הלימודים את כל הסודות של חלל הפה, ובכך הם יכולים לאבחן בעיות אצל חברים או בני משפחה במידה ואלה החלו להתלונן על כאבים מסוימים שמציקים להם.
 
החסרונות של לימודי רפואת שיניים
 
מדובר בלימודים קשים ומורכבים, כאשר לא כל הסטודנטים בהכרח מגיעים ליעד הסופי. תנאי הקבלה נעים בין 660 ל-700 בפסיכומטרי, מה שאומר שלא כל המועמדים מצליחים להתקבל. בנוסף לציון הפסיכומטרי, צריכים מועמדים לאוניברסיטת תל-אביב להוכיח ידע בכימיה, עברית ואנגלית פלוס ריאיון אישי.
חיסרון נוסף הוא שבארץ יש רק שני מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד את רפואת השיניים: אוניברסיטת תל-אביב והאוניברסיטה העברית בירושלים.  כאשר בית הספר לרפואת שיניים בת"א נמצא תחת לעיתים תכופות תחת כסנת סגירה עקב גירעונות כספיים. במידה ומועמדים ללימודים הנ"ל, לא הצליחו להתקבל בשל אי התאמתם לתוכניות במקומות הללו, הרי שהאופציה האחרונה שנשארה להם היא חו"ל. אמנם זאת חוויה בפני עצמה ללמוד בארץ זרה, אך לא כל אחד יכול לממן את העלויות של שכר הלימוד, מחייה וכ'ו.
 
מה לומדים שם?
 
בדרך להפוך להיות דוקטורים לרפואת שיניים, אז צריך קודם כל לעבור שש שנים כאמור, כאשר במהלך התקופה הזאת יש לא מעט חומר לימודי. להלן חלק מהקורסים הנלמדים בלימודים הפרה קליניים: מבוא לבריאות הפה והשיניים, קריאה מדעית, מבוא לסטטיסטיקה, מבוא לפסיכולוגיה, מורפולוגיה דנטאלית, מבוא לרפואת שיניים קלינית, פיזיולוגיה של מערכות הפה, אקולוגיה של הפה, ביולוגיה של הפה, עצם ועוד.
להלן חלק מהקורסים הנלמדים במהלך הלימודים הקליניים: כירורגיה, חומרים דנטאליים, רפואת הפה, רפואת שיניים משמרת, אפידמיולוגיה ומניעה של מחלות הפה, אלחוש, אנדודונטיה, הכנה לביצוע מחקר קליני ובסיסי, מחלות זיהומיות- מניעה ובקרה, מדעי ההתנהגות, שימושי מחשב ברפואת שיניים, השימוש בשתלים דנטאליים לשיקום מערכת הלעיסה, הטיפול המשולב במתרפא, שיקום פנים ולסתות ועוד. בתום שש שנות הלימוד, ייגשו בוגרי התואר לבחינות רישוי ממשלתיות לרפואת שיניים. בחינות אלו קריטיות לכל מי ששואף לעבוד בתחום.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים?
 
בוגרי לימודי רפואת שיניים יכולים להתקדם לתואר שני ושלישי. בתואר השני לומדים הסטודנטים ארבעה סמסטרים, שבהם אלה בוחרים כמחצית מכלל הקורסים שבמסגרת הלימודים. סטודנטים שלמדו תואר ראשון בחו"ל, יוכלו להמשיך בארץ את לימודיהם לאחר שהמוסד האקדמי כאן אישר להם את התעודה מהמוסד בו הם למדו.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
תחום לימודי רפואת השיניים הוא מורכב הכולל בתוכו תתי תחומים, דבר המאפשר לסטודנטים ליהנות מכמות מכובדת של ידע. מכאן נובע העובדה שבלימודי רפואת שיניים כמו ברפואה כללית, לא משלבים הלומדים עוד חוג מסוים, דבר שיכול לגרום לעומס בקרב היושבים על ספסל הלימודים. כפי שהיה ניתן לראות בקורסים הנלמדים בלימודים הנ"ל, הרי שסטודנטים גם מקבלים ידע, אמנם מבואות, אך בכל זאת לומדים על פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ועוד.
 
סיימתי עם התואר, מה עכשיו?
 
סיימתם שש שנים של לימודים ובנוסף עברתם בהצלחה את המבחן לקבלת הרישיון המיוחל, כעת יש לכם את האפשרות לעבוד כרופאי שיניים. ישנם כאלו שמעדיפים כנאמר לעבוד ברפואת ילדים, אחרים עוסקים ביישור שיניים, ויש אנשים שמנסים לעבוד בשינניות.
שכר- בוגרי רפואת שיניים מתחילים בדרך-כלל ממשכורת שנעה סביב ה-16,000 ומגיעים בשלב מאוחר יותר גם ל-20,000. לאחר כמה שנות ותק, יש רופאי שיניים שמגיעים גם למשכורת מכובדת של 30,000. ישנם רופאים שבוחרים לעבוד באופן עצמאי, כאשר ככל ששמם ילך לפניהם, כך יהיו באופן טבעי יותר לקוחות וכמובן משכורת יותר גדולה.
ישראל או חו"ל- אין זה סוד שנושא הרפואה בארץ לא פשוט מבחינת תנאי קבלה, דבר שמוביל סטודנטים רבים לטוס ללמוד בחו"ל. גם ברפואת השיניים הדבר דומה. מאחר ויש רק שני מוסדות אקדמיים בהם ניתן ללמוד את התחום, אז חלק מהצעירים ששואפים להגיע ליעד הנכסף מנסים להתקבל למכללות או אוניברסיטאות באיטליה או מדינות מזרח אירופה, כששם מאוד נפוץ לראות סטודנטים ישראליים.
תחום רפואת השיניים הוא עשיר ומגוון, כאשר כמו ברפואה הכללית, מדובר ברצון לעזור ולטפל בבעיות של אנשים, בזמן שכאן מדובר ספציפית לכל מה שקורה בחלל הפה. אל תחכו יותר מידי, תירשמו עכשיו ותגשימו את חלומכם להפוך להיות דוקטורים ברפואת שיניים.

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024