לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי משפטים וכלכלה אוניברסיטת חיפה

אפרת א. 09/08/2011
בוגר תואר ראשון לימודי משפטים וכלכלה אוניברסיטת חיפה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
תחומי לימוד שנראו לי מעניינים ופרקטיים
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
משפטים היה לי מעניין מאוד ופרקטי, וכיום אכן המשכתי עם המסלול (התמחות וכו'). כלכלה, לעומת זאת, אכזב אותי מאוד. ציפיתי ללמוד על תיאוריות כלכליות, ולימודים שהם בעיקרם יותר חברתיים, אבל מסתבר שהלימודים רובם ככולם מאוד מתמטיים, המרצים ברובם "עושים טובה" שמלמדים, לא נכונים לשתף את הסטודנטים, ולענות על שאלות, ואולי הדבר הגרוע ביותר היא התחושה המתמדת שישנה מטרה ברורה של החוג להכשיל ולתת ציונים נמוכים מאוד (לפחות ב- 3שנים הראשונות, שהן רוב התואר). פשוט חוג,שלדעתי לא מומלץ.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
במשפטים מאוד עניין אותי כל התחום של קניין רוחני, ומאוד נהניתי מקורסים בתחומים האלה, של משפט וטכנולוגיה. בכלכלה הקורס היחיד שעניין אותי היה כלכלת ישראל, שנלמד גם מרצה מאוד טוב לדעתי (מיחידי הסגולה בחוג), עמי ברנע.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
5
שוב, תלוי בחוג: משפטים- 9. מרצים שהם ברובם מעניינים, אכפתיים, אוהבים ללמד וסך הכל ממש טובים בזה ; כלכלה- 2. מרצים לא נחמדים, "עושים טובה" שמלמדים, ולפעמים אף תוקפניים כלפי הסטודנטים. אפשר לומר שכמעט אין יוצאים מן הכלל. כנראה שזה לא מאוד כלכלי להיות נח
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
7
לא יודעת,מבחינת תוכן, עד כמה שווה "להמיר" כמעט את כל נקודות הבחירה במשפטים, בקורסים מפרכים, מתמטיים ולא מאוד רלוונטיים, בכלכלה. בכל זאת נתתי ציון גבוה, כי התואר הנוסף בכלכלה כן מעשיר את קורות החיים ויכול לעזור בהמשך הדרך.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת חיפה
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
5
שוב, תלוי בחוג: משפטים- פקולטה מקסימה וצעירה, תמיד נתקלתי באוזן קשבת ורצון לעזור. שיטת בחירת הקורסים היא לפי "כל הקודם זוכה", יש מקומות מוגבלים, ופשוט נרשמים לאיפה שיש מקום. כך, אפשר ממש להזדרד אם מאוד רוצים קורס מסויים. כמו כן, אם אף אחד לא בוחר קורס מסוים, הקורס פשוט מתבטל, או נלמד בקבוצה קטנה של מי שמעוניין. כלכלה- חוג מרובע, שלא מוכן לזוז סנטימטר מהנהלים הנוקשים, והרבה פעמים חסרי ההיגיון. הדברים קשים, אך לצערי יש הסכמה על כך גם בין החברים האחרים שלמדתי איתם. השיא הוא באופן ההרשמה לקורס הבחירה היחיד והסמינריון, שאלה שני הדברים היחידים שהם כביכול נתונים לבחירת הסטודנטים, וזאת בשנה הרביעית, לאחר שלוש שנים של קורסי חובה מפרכים ונוראיים (ממש ככה!). בשני קורסים אלה, הבחירה נעשית באמצעות מכרז, שלמעשה מציב את הסטודנטים בחוסר בחירה לפחות לגבי אחד מהשניים (ולעתים אף בשניהם), ומונע ביטול של קורסים שאף אחד לא היה בוחר לקחת מרצונו האישי. כך, במקרה הטוב אתם בוחרים נניח סמינריון שמעניין אתכם. בשביל הסיכוי לקבל אותו אתם צריכים לשים עליו את כל הנקודות שלכם (כך מדרגים עדיפויות במכרז), ואז אתם נתקעים עם קורס מהגיהנום (כן, יש קורסים כאלה לא מעט בחוג לכלכלה, זו לא סתם מרירות- תשאלו גם אנשים אחרים). לגבי הקמפוס בכלליות- ממש סבבה, אוניברסיטה קטנה, אווירה טובה סך הכל, ימי רביעי יש הופעות בדשא...
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
היום אני עושה התמחות, שיש לציין שהגעתי אליה דרך פרוייקט ההשמה של הפקולטה- מעין פרוייקט המקשר בין משרדי עורכי דין (המובילים ביותר), לבין הסטודנטים, בשנת חיפוש ההתמחות.
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
הפרקטיקה תמיד מאוד שונה מהתאוריה, אבל קודם כל בתחום שלי, אני מרגישה שצברתי ידע וחשיבה משפטית, ובכלל באופן כללי, התחושה היא שהלימודים ברמה גבוהה.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
במשפטים, יש תואר שני שנשמע מאוד רלוונטי לי, במשפט וטכנולוגיה. עם זאת, אני לא באמת מכירה את המסלולים והאפשרויות השונות. בכלכלה, התשובה ברורה: ממש לא!
הטיפ של אפרת א.
אם את/ה כבר עושה את המסלול המפרך הזה, אז הטיפ המתבקש הוא: קח/י הכל בקלות!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024