לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי הנדסת בניין תואר ראשון

לימודי הנדסת בניין תואר ראשון

73 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 5 מסלולי לימוד


מסלולים בתחום לימודי הנדסת בניין

הטכניון
לימודי הנדסה אזרחית תואר ראשון  הטכניון
49 ביקורות סטודנטים 4 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.2
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - תומר כ. 20/01/2015

"למה בחרתי: מסלול הנדסת מים- עבדתי בחברה בתחום אחרי שחרורי מצהל
הציפיות: נותן כלים לעבודה בתחום בצורה מלאה
רמת לימודים: לא נראה שהם רוצים בכלל לתרגל אלא עושים זאת בשביל המלגה בלבד.. כמובן לא כולם.
טיפ כללי: ישנם מגוון מלגות.. שרצוי להרשם לפני התחלת הלימודים.. כדי לשפר ולא להתעצל מקצועות שאתה חושב שאתה יכול ליותר.. לא להיבהל מהממוצע ומהמצב האקדמי מסמטר שני הכל יסתדר.."

אוניברסיטת בן גוריון
לימודי הנדסת בניין תואר ראשון  אוניברסיטת בן גוריון
9 ביקורות סטודנטים 2 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - ראובן ס. 25/06/2013

"למה בחרתי: תמיד עניין אותי כל נושא הקמת המבנים והבנייה.
הציפיות: לומדים דברים חשובים ומעניינים.
רמת לימודים: המתרגלים לרוב מאוד טובים וקשובים לסטודנטים.
טיפ כללי: לקחת הכל בקלות, ולא להתרגש מציונים רעים-תמיד אפשר לשפר."

אוניברסיטת אריאל
לימודי הנדסה אזרחית תואר ראשון  אוניברסיטת אריאל
5 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.4
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - עמית ס. 03/09/2011

""

המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון
לימודי הנדסת בניין תואר ראשון  סמי שמעון
2 ביקורות סטודנטים 0 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - קורין ס. 07/09/2011

"למה בחרתי: זה המקצוע מעניין אותי מכל השאר וגם בכוונתי בע"ה לפתח את זה לאדריכלות...
הציפיות: בנתיים כן אבל כמו שצינתי קודם אני עדיין בשלב המכינה
רמת לימודים: הכל בסדר כמצופה
טיפ כללי: מי שאוהב כדאי ללכת עד הסוף לדעתי מחכה אחרי זה הצלחה ..."

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

לימודי הנדסה אזרחית וסביבתית במכללה האקדמית להנדסה נערכים בשיתוף פעולה עם הטכניון. הלימודים נערכים 4 שנים, שנתיים ראשונות במכללה ושנתיים אחרונות בטכניון. במסגרת הלימודים ירכשו הסטודנטים ידע בתכנון, בתוכן ובביצוע של מבנים ומערכות לצורכי תעשייה, הציבור והפרט ובתחומי ידע נוספים. במסגרת הלימודים..

מדריכים ומאמרים בנושא

בעיניים של אדריכל: מה עדיף קיר גבס או בלוקים?
בעיניים של אדריכל: מה עדיף קיר גבס או בלוקים?

בעבר, היה ברור לכל מי שעסק בפרויקטים של בנייה, אדריכלים, קבלנים, מעצבים, הן לצרכי מגורים והן לצרכים אחרים, שהדרך הטובה ביותר לבנות מבנה כזה או אחר, היא באמצעות בלוקים. זו היתה הדרך המקובלת, ולא היה ספק בכלל שזה החומר בו צריך להשתמש. עם השנים, בזכות התפתחויות טכנולוגיות שונות החלו להיווצר חלופות אשר ערערו במידה מסוימת על גישה זו. אחת ההתפתחויות היא, היווצרותם של קירות גבס אשר ניתן להשתמש בהם..

לימודי הנדסת בניין

לימודים לתואר ראשון בהנדסת בניין והנדסה אזרחית הם הצעד הראשון שלכם בדרך לקריירה מאתגרת ומרתקת. תוכלו במקצוע זה לבנות בניינים שונים, לתכנן אצטדיוני כדורגל או כדורסל. בסופו של יום, מדובר במקצוע חשוב, כי בלי בנייה או תכנון נכון, הרי שמבנים או בניינים עלולים להעמיד את יושביהם בסכנה מתמדת.  
הנדסת בניין היא בעצם תחום השייך להנדסה אזרחית, אשר עוסק בתכנון וביצוע של מבנים רבים לדיור לתעשייה, חוץ מבניינים רבי קומות (בנייני משרדים/ בנייני דירות) ומבנים ציבוריים (כגון: בתי משפט, אצטדיונים, אולמות ועוד). הנדסה אזרחית כוללת תחומים רבים של התמחות: הנדסת בניין- תכנון הקונסטרוקציה של מבנים שונים. הנדסת תחבורה- הנדסת התעבורה, תכנון כבישים ומחלפים, מסילות ברזל, דרכים וכ'ו.
 
רקע החוג
 
לימודי הנדסת בניין והנדסה אזרחית נמשכים ארבע שנים, כשבסיומן מקבלים הבוגרים תעודת סיום B.Sc.
מטרת הלימודים היא להכשיר מומחים בעלי ידע שיתרמו לפיתוחה של ישראל, תוך הכרת מאפייניה השונים, כאשר הם שמים לב לדרישות הנוקשות של המקצוע. ישראל יושבת על השבר הסורי אפריקאי, כאשר מומחים משערים כי גם אנחנו נחווה רעידת אדמה חזקה, ולכן חשוב לבנות מבנים חזקים ויציבים שעמדו מול איתני הטבע.
לימודי הנדסת בניין והנדסת אזרחית מלמדים את הסטודנטים כיצד לתכנן בניית מבנים, לשרטט סקיצות של מבנים, לנתח מערכות שונות, התעסקות עם מחשבים, לנהל פרויקטים של בנייה, התעסקות עם חומרי בניה ועוד.
 
האם זה מתאים לי ?
 
מדובר בתחום שמתאימים לאנשים בעלי יכולות מתמטיות גבוהות, כאשר אלה מעוניינים לעזור לפיתוחה של ארצנו הקטנטונת. מהנדסי בניין והנדסה אזרחית יודעים לפתור בעיות בנייה לקויה, מתכננים מבנים שונים שיהיו יציבים וחזקים. בסופו של יום, מדובר בתחום שמתאים לחובבי הנדסה, שרוצים לעשות מכך קריירה מאתגרת ומרתקת.
 
 
היתרונות של לימודי הנדסת בניין והנדסה אזרחית
 
ראשית כל, במקצוע כמו הנדסת בניין והנדסה אזרחית, הרי שהעובדים בו מרוויחים סכומים מכובדים, אשר מסדרים אותם בחיים. בסופו של יום, מהנדסי הנדסת בניין והנדסה אזרחית אינם צריכים לדאוג לנושא של עבודה או שכר.
יתרון נוסף בלימודים הללו הוא שהסטודנטים מתרגלים את החומר הנלמד במעבדות, כאשר יש להם את האפשרות לעבוד על חומרי בנייה, מבני בטון, תכנון בעזרת מחשב, תכונות מכניות של קרקע ועוד. הלימודי הפרקטיים מכשירים את הסטודנטים למה שמחכה להם בתעשייה, ובכך הצעירים מגיעים לעבודה עם ידע מעשי.
מדובר במקצוע דינאמי, כלומר אף פעם לא תשתעממו מהעבודה שלכם. יהיו לכם בעבודה פרויקטים מגוונים, ובכל פעם תצטרכו לתכנן מבנים שונים, או לשרטט סקיצות של בנייני מגורים, אולמות אירועים, מבני מסחר וכדומה. בשורה התחתונה, יהיה לכם מעניין לבנות בניינים שלא ייפלו במידה ותהיה רעידת אדמה.
 
החסרונות של לימודי הנדסת בניין והנדסה אזרחית
 
מדובר בלימודים קשים ותובעניים, כאשר סטודנטים בחוג הנדסת בניין והנדסה אזרחית לומדים שעות על גבי שעות. הלומדים בחוג הנ"ל נאלצים לוותר על הנאות אישיות על מנת לפתור בעיות שונות, כאשר יש להם עומס בשיעורי הבית ובחומר הנלמד בכיתות ובמעבדות.
מהחסרונות הנ"ל נובע כי מדובר גם במקצוע לא פשוט, כאשר מהנדסי בניין עובדים קשה במשך שעות היממה. ישנם מהנדסים שעובדים בין 10 ל-12 שעות ביום, דבר שצריך לקחת בחשבון אם רוצים חיי משפחה "רגילים". .
 
מה לומדים ?
 
במהלך הלימודים הסטודנטים לומדים מגוון רחב של קורסים שמתפרסים על ארבע שנות הלימוד. הנה כמה מהקורסים שמחכים לכם: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, תכנות מחשבים, ניהול הבניה, זרימה, חומרי בניה ומכניקת הקרקע, גרפיקה, הנדסת תחבורה, הידראוליקה, הידרולוגיה, בקרת הסביבה, תחבורה, סטטיסטיקה, תכנון קונסטרוקציות, גיאוטכניקה, גיאודזיה, מכניקת הזורמים, גיאו-מכניקה, הנדסת חומרים, מכניקה, ניתוח מערכות ועוד.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים ?
 
מסיימי תואר ראשון בהנדסת בניין והנדסה אזרחית יכולים להמשיך לכיוון תארים מתקדמים. בוגרים שלומדים עבור תואר שני בהנדסה אזרחית- הנדסה סביבתית, מקבלים בסיום תעודת M.Sc. הלימודים הללו מכשירים את העוסקים בתחום לעבוד בתכנון, בהנדסה ובמחקר של הסביבה. הלימודים עוסקים במגוון רחב של נושאים, מהם יוכלו הסטודנטים לבחור במה להתמקד. להלן חלק מהנושאים, שבהם יכולים להתמחות הלומדים: הנדסה סביבתית, הנדסת מבנים, ניהול הבניה, איכות מים, הידרודינמיקה ומשאבי מים, גיאוטכניקה, הנדסת רעידות אדמה, ביסוס מבנים ועוד.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
בלימודי הנדסת בניין והנדסה אזרחית אין שילוב עם חוגים אחרים, כאשר אלה כבר נמצאים בתוך תוכנית הלימודים. יש לסטודנטים תחומים נוספים בחומרי הלימוד כגון: מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, תכנות מחשבים. מכאן נובע שהחבר'ה הצעירים לומדים נושאי בסיס, אשר יעזרו להם בעבודתם. ישנה אפשרות בחלק מהמוסדות האקדמיים לבחור בהתמחויות כמו: הנדסת בניין, הנדסת תחבורה/ תעבורה, הנדסת סביבה, הנדסת מיפוי וגיאו אינפורמציה והנדסה חקלאית.
 
סיימתי עם התואר מה עכשיו ?
 
בשעה טובה, הגעתם לקו הסיום, וכעת נותר לראות אילו עבודות מחכות לכם. הנה כמה מהמשרות העומדות לרשותכם בסיום הלימודים: ראשית כל, המהנדסים הטריים יכולים לעסוק בתכן ובתכנון היציבות והחוזק של מבני מגורים, מבני תעשייה ומבני ציבור. יש אפשרות למהנדסים בתחום הנ"ל לכהן בתפקידים ניהוליים בחברות ובמוסדות בענף הבניין, התמחות בשיטות ייצור ושיווק במפעלים המייצרים עבור תעשיית בניין, לעסוק בניהול הביצוע, הפיקוח והבקרה על פרויקטים, השתלבות במשרות מפתח רווחיות הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי בחברות בניה, בחברות תשתית, בחברות סוללות דרכים וכבישים וכ'ו.
 
שכר-  בוגרי התואר שעובדים כמהנדסי בניין, מרוויחים בממוצע משכורת שנעה סביב ה-6,000, כאשר היא יכולה לעלות גם ל-10,000 תוך שנה- שנתיים של צבירת ניסיון. מתכנני קונסטרוקציות מתחילים ממשכורת המוערכת ב-8,000, כשתוך שנה אלה יכולים להרוויח 10,000. מתאמי תכנון מרוויחים 9,000. מנהלי פרויקטים של בניינים מקבלים משכורת שמתחילה מ-10,000 ומגיעה גם תוך כמה שנים ל-20,000 ומעלה.
 
ישראל או חו"ל- ישנן חברות שונות בחו"ל שמעוניינות במהנדסים הישראליים. כמובן שלאחר שהבוגרים מתחילים לצבור ניסיון בישראל, חלקם מנסה את מזלו גם בארצות שונות על מנת להכיר את עולם הנדסת הבניין גם בחו"ל (מה גם שהכסף מהווה גורם משמעותי ובכל זאת, מדובר בחו"ל).
 

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024