לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי ספרות (דו חוגי עם מחשבת ישראל) מכללה ירושלים

טלי'ה 25/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי ספרות (דו חוגי עם מחשבת ישראל) מכללה ירושלים
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
כי אני מאוד מתחברת ואוהבת ספרות ומחשבת ישראל. אני חושבת שזה מאוד חשוב ובעזרת כתיבה של מחשבות, שירים ועוד וקריאה של סיפורים אפשר לגעת בלב ובנשמה של אדם (תלמיד) ויחד עם הסברת המורשת של העם שלנו ותורת ישראל- עם שיש לו עבר- יהיה לו גם עתיד-- בעזרת שני דברים אלו יחד אפשר לשנות את העולם. בעזרת ה' שאצליח לשנות ולקדם ולו מעט וזה יהיה שכרי.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
עשיתי תעודת בגרות (2 בגרויות הייתי צריכה לעשות פעמיים) ופעמיים פסיכומטרי, היה קצת קשה והרבה בחינות בתוך המכללה עצמה וגם ראיונות אך בסה"כ בסדר.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
ציפיתי שיותר יתמקדו בשירים ופחות בסיפורים. יותר בכתיבה ופחות בקריאה וכמובן שאני חושבת שכל האלמנטים הללו חשובים. ציפיתי שיהיה הרבה פחות עומס מבחינת הלימודים והעבודה מעשית שאנחנו למעשה עושים כפול מכל מכללה או אוני' אחרת ולכן קוראים לתלמידות המכללה, גאונות אך גם מטורפות :) קשה לי מאוד שאין כ"כ אוזן קשבת והמנהלים מאוד מלמעלה באשר למשל למכללת ליפשיץ ששם שמעתי מקרובים שהיחס שם חם ומקשיבים להם ומקלים כמה שאפשר וכו'. רצתי גם שיתמקדו יותר בכתיבה יוצרת וגם בכתיבה עיתונאית, שידברו על איפה זה נוגע בנשמה, שיתנו לנו כלים לכתוב או לעזור לאנשים לכתוב. במחשבת ישראל אני מאמינה שלא למדנו הרבה- יותר התמקדו בתנ"ך וזה חבל לי כי אני לא מרגישה לגמרי מוכנה למען הכנות וחושבת שאצטרך להשלים לבד או אולי השנה נלמד יותר- נראה מה יהיה. קצת קשה לי שעשיתי עבודה מעשית בספרות שנה שעברה ואני השנה עושה שוב וגם יחד עם עבודה מעשית במחשבת ישראל יכלו לעשות שנה אחת כך ושנה שנייה חוג משני כמו הרבה מכללות בכדי לא להעמיס. הייתי רוצה לקבל יותר כלים במחשבת ישראל ובכלל בהוראה איך מציבים גבולות לתלמידים, לימוד על משמעת, נשמת הילד ועוד וזה חסר לי. גם בחופשות סמסטר אין באמת חופש- נבחנים ועושים עבודות כמעט כל יום והימים עצמם לרוב ארוכים עד 6ורבע ולבנות נשואות שרובן מחוץ לעיר זה לא נורמלי ובטח לכאלו עם ילדים. זה אף גורם לרצות לדחות הריון...אלו התלונות. אך יש גם יתרונות- אני משכילה הרבה, אני מרגישה רצינית ואחראית, אני מרגישה שאני מתמקצעת ממש ושאני משקיעה את כל כולי בלימודים. אני מאמינה שמאמציי יישאו פרי בעיתו ובזמנו בע"ה ומייחלת לכך. יצא לי להכיר מרצים שהאישיות שלהם מקסימה ולמדתי מהם הרבה.וכמובן גם למדתי הרבה תורה למרות שיש שיעורים שהם לא כ"כ מדברים אלינו הסטודנטיות ויש כמה שיעורים שאולי תלמידה אחת מקשיבה בהם באופן קבוע...כמו לכל דבר- היתרונות והחסרונות שבו.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
כתיבה יוצרת, דמיון מודרך, לחיות עם החלום, ארספואטיקה, אצ"ג, לאה גולדברג... הרב קוק בין מתנגדים לחסידים, מהר"ל, עיבוד תכנים במחשבת ישראל.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
יש הרבה יותר מדי קורסים על השואה, הקורס של פרשנות המקרא והוראתה הוא טוב אך התלמידות מפחדות מהמרצה, יש יותר מדי גבולות והמבחנים הם לא נורמלים פשוטו כמשמעו, לשוננו העברית- זה חשוב אך כדאי לצמצם במילא אף אחד לא זוכר אח"כ כלום, סוגיות בספר בראשית- רוב רובן של
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
2
אני מצטערת אך עליי להיות כנה וכל התלמידות שאני מכירה כך חושבות והלוואי ודבר זה ישתנה...הדירוג הוא על יחס אישי ונגישות. על מקצועיות הייתי נותנת כמובן יותר.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
אני חושבת שהרמה היא גבוהה...אך יש דברים (ולפעמים בסיסיים) שחסרים...גם לי.
מה חסר לך בתואר?
לא הבנתי את השאלה, דמה לי שעניתי עליה כבר קודם.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: מקצועיות, תורה, ימי עיון, מקום שנחשב, הרבה רבנים ורבניות גדולים וטובים.
נקודה לשיפור: יחס אישי, נגישות, התחשבות, שיהיו חיים גם מעבר לכך...לא הגיוני שכל יום נקום מוקדם בבוקר ונלמד עד הלילה. יותר מיקרוגלים וכד' בשביל שאם אנחנו שם כל היום יהיה לנו איפה לחמם את האוכל. הפסקות שהרבה פעמים משום מה מדלגים עליהם...אפילו אחרי הרבה שעות בלי...
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
חשבתי ללכת למכללת אפרתה בתכנית הרובע אך לא היה שם בדיוק מה שרציתי ללמוד וכו'
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
7
תלוי מי, אך בסה"כ בסדר. המזכירה הראשית של החוגים (נעמי) מאוד אדיבה.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
8
הכל יש ב"ה ומקום מאוד יפה ונוח פרט לכמה דברים חשובים: האינטרנט שם נופל כל הזמן וקשה להכין עבודות וללמוד כך. יש ברכה אך היא רק לשעתיים או שלוש בערב, אין מספיק מיקרוגלים, חדר האוכל גדול אך הרבה פעמים הוא עושה כאבי בטן לבנות, אין חניה וקשה ככה...עוד פרט שלדעתי נוראאא חשוב המקום הוא גדול יותר מ6 קומות סה"כ ויש תלמידות נכות ואין מעלית בגלל שהמבנה הוא ישן אז אישרו להם לא לעשות מעלית אבל לדעתי זה לא בסדר- גם בגלל שיש אמהות שכל הפסקה רצות לתינוקות שלהן וההפסקה נורא קצרה וגם בגלל הנכות (אגב, המזנון והפעוטון שם הון תועפות) השאר ב"ה טוב מאוד
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה - לבד
בקראוון- מחוץ לעיר. כי אין כסף...
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
יש סופר ומכונת כביסה בבית...תחבורה יש לתחנה מרכזית. יש לנו רכב רק בגלל המכללה שהיא רחוקה ובגלל שאני לומדת ממוקדם בבוקר עד מאוחר והעבודה מעשית שלי בקצה השני של העיר. חנויות ספרים וציוד משרדי ותרבות לצערי לא ממש.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
משכתבת שיעורים של רבנים לספרים, ביבי סיטר, מוכרת...
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אך רק עבודה חלקית כזו. ומאוד מאוד קשה. התחלתי בתור אם בית באולפנה ליד הבית אך נאלצתי לעזוב בגלל המכללה עבודה טובה ומבטיחה שגם עוזרת לתלמידות, יכולתי להיות אם בית טובה להן אני מאמינה וגם התחברתי אליהן...
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
מכירה בדוכנים וכד' את האמת המכללה עוזרת בזה- אפשר לעבוד בימי עיון וכו'...
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
קולנוע פעם בהרבה זמן, בתי קפה...אך לא ממש יוצא לבלות (כל הזמן בלימודים)
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
אני חושבת שכן פחות או יותר אך לא הייתי חותמת על זה כי אין זמן, הרי בקושי שיש גם הפסקות.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
כן ולא. מצד אחד כאמור מאוד קשה במוסד זה ללמוד אך מצד שני מאוד מתמקצעים ואני מכירה כבר את המקום והאנשים.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא חוץ מעבודה מעשית שאני כרגע עושה. אני משכתבת מהצד וקצת עורכת אז זה קצת קשור גם לספרות וגם למחשבת ישראל. וחברים מבקשים ממני לבדוק את הכתיבה שלהם בשירה וכו' לפעמים אך לא יותר מזה כרגע.
הטיפ של טלי'ה
תלכו על זה אם אתם באמת רוצים ללמוד וללמד ולתת מכל הלב, כי אלו מקצועות שצריך בהם גם שכל אך בעיקר המון רגש, אמונה ונשמה... (נ.ב. לפעמים הפון שלי אומר שהוא לא עובד אך צריך לנסות כמה וכמה פעמים) בעזרת ה' נעשה ונצליח!!! :))
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024