לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי מדעי המדינה אוניברסיטת בר אילן

בתאל ל. 17/06/2016
בוגר תואר ראשון לימודי מדעי המדינה אוניברסיטת בר אילן
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
למדתי תקשורת (שלא הופיעה פה כאופציה לבחירה) ומדעי המדינה כיוון ששני התחומים עניינו אותי מאוד.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
שום תואר הוא כנראה לא באמת כמו שחושבים - גם במקרה הזה, היה פחות מעניין ממה שציפיתי. הקורסים (בעיקר בתקשורת) היו קצת מיושנים והייתה חסרה בעיקר פרקטיקה. בשורה התחתונה - הרוב המוחלט של הבוגרים לא עוסקים באף אחד מהתחומים האלה, אולי גם זה מהווה איזה שהוא מדד לבחון את התואר.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
"מבוא למחשבה מדינית" עם ד"ר אייל ברנדייס.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
רוב המרצים היו ברורים, סבלניים, אוהבים ללמד ואוהבים את הסטודנטים. היו כמה יוצאי דופן שמבחינתם לגיטימי לא להיפגש אפילו פעם אחת על עבודת סמינריון ולא להשיב לשום מייל (כלומר, אפס הכוונה), אבל הרוב בהחלט ראויים להיות מרצים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
6
אם אתם מחפשים תואר מעניין יחסית, קל יחסית וגמיש יחסית מבחינת השעות - הוא בהחלט מומלץ. אני הצלחתי לשלב איתו עבודה במשרה כמעט מלאה וגם ליהנות.. אם אתם מחפשים תואר שייתן לכם עבודה כשאתם מסיימים אותו - הוא לא מומלץ, אלא אם תדאגו כבר בשלב הלימודים להתנסות בתחום בפועל (משרת סטודנט, התנדבות, סטאז', השתתפות בפרויקטים, כל דבר שיוסיף ניסיון לקו"ח שלכם).
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אוניברסיטת בר אילן
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
8
מדובר באחד הקמפוסים היפים ביותר, המתקנים בסה"כ סבירים. היחס של הדרג המנהלי (בפקולטה, בשכר לימוד, במוקד המידע לסטודנטים וכו') טעון שיפור (לא זמינים מספיק, לא מתקדמים מספיק).
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
ראשית, כי לא הייתה כמעט שום משרה שיכולתי להתקבל אליה - בכולן דרשו ניסיון בתחום, ולי לא היה. במעט המשרות שעוד אפשר היה - התנאים היו גרועים מבחינתי מכדי שאסכים להתפשר עליהם (וכאן זו קצת אשמתי, כי מי שבאמת רוצה זאת בכל מחיר - כנראה ישיג זאת).
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
מעבר לידע בתחום, אני מרגישה שקיבלתי הרחבת אופקים, יכולות אקדמיות, ערכים (דווקא בזכות תוכניות ופרויקטים של האוניברסיטה שאינם קשורים ישירות לתואר).
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
היה לי טוב מאוד באוניברסיטה מבחינת חברתית, פיזית ולימודית. ממליצה בחום.
הטיפ של בתאל ל.
אם אתם יכולים ללמוד תואר ממקצע יותר - עדיף. זה לא נחמד לסיים 3 שנים של השקעה ולגלות שאפשרויות התעסוקה שלכם אחרי התואר דומות לאלו שהיו לכם לפניו (ואל תשלו את עצמכם אחרת). אם בכל זאת אתם בוחרים ללכת על זה - נסו בכל הכוח להשיג משרת סטודנט, סטאז', התדנבות בתחום - גם במחיר של ירידה קטנה בממוצע. בשורה התחתונה - מה שעולם העבודה מחפש הוא אנשים שיודעים את העבודה. בהצלחה!
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024