לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי צילום המרכז האקדמי ויצו חיפה

גלית ר. 07/07/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי צילום המרכז האקדמי ויצו חיפה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
רציתי להתקבל לעיצוב גרפי בכלל ולא עברתי את הראיונות. ניסיתי להתקבל לצילום במטרה לעבור אחר כך לגרפי, אבל גיליתי שאני מאוד נהנית בצילום ובראייה לאחור מצאתי שהרבה מהעבודות שלי עסקו באופן כלשהו בצילום ושהתבטאתי בעזרתו בעיקר.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
עשיתי מכינה להכנת תיק עבודות בסטודיו 6B בתל אביב. המכינה הכווינה את התיק לעיצוב גרפי, אבל בגלל שהיו בו הרבה אלמנטים של צילום הוא ענה גם לדרישות המחלקה...
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
בויצו יש נטייה פחות לעסוק במחלקה לצילום, פחות ליחצ"ן אותה וזה מוריד מהסיכויים לפרוץ החוצה. יש למשל את פרויקט 'בעקבות צלם' בשנה ב', בו בוחרים הסטודנטים צלם ועושים עבודה בהשראתו. כל שנה מרימים לכבוד הפרויקט הזה תערוכה אבל אין מספיק מבקרים חיצוניים אם בכלל. מעבר לזה, מודגש שהעיסוק בצילום הוא סובייקטיבי והינו חלק בלתי נפרד מעולם האמנות, דבר שמאוד מעודד ומעורר יצירתיות במחלקה, גורם לך להבין שבצילום הכל אפשרי אם רק תרצה ובאופן כזה-כל הציפיות יכולות להתממש.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
יש כמה:] הראשון - קורס מדיה מעורבת עם עמית זולר. קורס שבעיקר מעלה השראה, פותח חלונות לכיוונים שלא חשבת להסתכל אליהם, מעלה שאלות, מכיר תחומים רחבים ואיך כולם נפגשים באחד - צילום (אבל לא רק). עמית זולר לכשעצמו הוא מרצה מעולה. תמיד הוא מעלה את השאלות הנכונות
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
קורס פוטוגרפיקה הוא בהחלט עקב אכילס במחלקה. זהו קורס שמשולב למחלקת צילום יחד עם מחלקת עיצוב גרפי ואמור לדמות את העבודה של זה עם זה. הבעיה שכיוון שבחיים האמיתיים יש לקוח שאומר בדיוק מה הוא רוצה ומחלק את העבודה במדויק בין הצלם למעצב הגרפי ואיש איש בא על שכר
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
אני חושבת שבאופן כללי המרצים במחלקה לצילום בויצו הם מאוד מקצועיים, אכפתיים כלפי הסטודנטים וחשוב להם שנצליח. רובם זמינים באופן מלא במייל וחלקם גם בטלפון.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
קשה לדרג רמת לימודים בחוג, כיוון שאלה לא לימודים שיושבים בהם על התחת ולומדים. פה עושים. בויצו ישנה חובת נוכחות כך שברב הפעמים הנוכחות כמעט מלאה. מעבר לזה, זה מקצוע שאנשים באים ללמוד כי הוא מעניין ומרגש אותם, כך שכשאתה מפספס שיעור זה לא שהפסדת חומר במתמטיק
מה חסר לך בתואר?
כיוון שעולם הצילום פרוץ היום כמעט לכולם והוא נושק לתחומים רבים, חסרים לי עוד מפגשים של הצילום עם תחומים אחרים, נקודות שבהן הן נושק לקצוות אחרים בעולם האמנות - למשל כתיבה. הרבה מעבודות הצילום אם לא כולן מלוות כיום בטקסט והן מתבססות על אחד כזה, אך אין לימוד שקשור לטקסט באופן כלשהו.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: חופש. לא מטפטפים לך שאתה אמן כל התואר. אתה יודע שאתה יכול להיות אמן או צלם מסחרי מכל סוג שהוא. אתה יודע שזה בידיים שלך ואתה יכול להביא כל מה שמעניין אותך. אין צנזורה. דבר על מה שאתה רוצה, תגיש את זה איך שאתה רוצה. אבל שיהיה בצילום כן:]
נקודה לשיפור: חשיפה. חסרה חשיפה של המחלקה. פרויקטים יזומים מטעם ויצו שישלבו בין הצלמים לחברות גדולות, כמו שעושים הרבה במחלקה לעיצוב גרפי. להוציא ולהציג גם מחוץ למכללה.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
בתחום הצילום לא ניסיתי להתקבל למוסדות נוספים. בעיצוב הגרפי ניסיתי בשנקר ובצלאל.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
המתאמת עושה כל שביכולתה כדי לעזור לסטודנטים ולהקל את זמנם בויצו.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
6
מבחינת ספריה ומערכות מחשוב ויצו מסודרת ומבורכת. החנייה ישנה אבל לא תמיד בשפע. לגבי כיתות לימוד - במחלקה לצילום יש 3-4 עיקריות ורובן מותאמות לתנאי סטודיו, מה שהופך אותן לסגורות ומעט מחניקות, אבל זה דבר שמשרת את הסטודיו, אנחנו פחות יושבים ולומדים על כסאות. כיום הקפיטריה אולי השתפרה מעט אבל בעקרון היא ממש לא משביעה רצון. המחירים יקרים, התמורה לא טעימה והעובדים לא נעימים. לגבי אודיטוריום - לא קיים כזה בויצו וממש חסר. התכנסויות גדולות נעשות בחדר סטודיו גדול. טעון שיפור.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
דירה שכורה – שותפים
עם החבר. ברחוב חורב בחיפה
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
כן. הכל:]
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
במשך שנתיים וחצי כמוכרת בחנות חומרי יצירה. כעת מעדכנת תוכן באתר אינטרנט. כמעט כל הזמן.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
כל עוד המעסיק גמיש זה אפשרי. צריך מקום שיתגמש בזמן המבחנים וההגשות ושיתאים למערכת המוזרה לפעמים. במהלך השנה הראשונה עבדתי רק בימי שישי במקום שכבר עבדתי בו לפני הלימודים והתאימו לטובתי את הצרכים שלהם ולהיפך. אחר כך כבר חזרתי לעבוד פעמיים-שלוש בשבוע ובחופשים יותר.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
מלצרות בשפע. מכירה...
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
ישנו סינמטק חיפה שבכל תחילת שנה עושה מבצע ומוכר מנויים מוזלים לסטודנטים של ויצו. קשה ללכת לעיתים תכופות בזמן הלימודים אבל הולכים וזה שווה:] כמובן שיש הרבה בתי קפה וגם הרבה פאבים באזור. ישנו תאטרון חיפה...לא ממש הולכים אליו. לגבי ספורט ישנם מקומות רבים בהם מכוני כושר או מרכזי יוגה ופילאטיס למי שרוצה..
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
טוב. חברויות נפלאות נרקמות:]
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
בויצו אין לימודי תואר שני.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
טרם ניסיתי להשתלב.
הטיפ של גלית ר.
לבחור במקום באזור שיעורר בהם השראה. בחיפה יש ים והרבה ירוק. יש איפה לטייל, יש לאן לצאת, יש תחבורה נוחה. הנחות בארנונה. זה מקום טוב לסטודנטים בעייני. צריך לבחור בסביבה שתעשה לך הכי טוב כדי שתוכל ליצור בכיף. האנשים בכל מקום יהיו די דומים כך שזה שיקול פחות חשוב בעיני.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024