לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה אורט בראודה - המכללה האקדמית להנדסה

haim c. 25/11/2011
בוגר תואר ראשון לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה אורט בראודה - המכללה האקדמית להנדסה
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
התחלתי בלימודי הנדסת חשמל כי אני זהו מקצוע ריאלי ומאוד פרקטי ובעל מגוון רחב מאוד של התמחויות כך שבמהלך הלימודים ניתן לנתב את עצמך להתמחות שמושכת אותך יותר. לאחר שנה התחלתי גם תואר במתמטיקה שימושית מכיוון שראיתי שגיליתי עניין בקורסים המתמטיים שלמדתי.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
עדיין לדעתי בתחום ההתמחות בהנדסת חשמל ניתן היה להגיע לרמות גבוהות יותר אבל נראה שהמחלקה נוטה להקל ראש ולהקל את הקורסים.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
מבנה נתונים ואלגוריתמים עם אמיר, הקורסים בתכנות עם דני גבע, אנליזה נומרית ומכניקת רצף.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
שאלה מכשילה. במחלקה למתמטיקה שימושית המרצים פשוט מצויינים אחד אחד. במחלקה להנדסת חשמל הסיפור קצת שוונה ישנם מרצים טובים יותר טובים פחות. לרוב המרצים במקצועות הבסיס טובים ובהתמחויות לפעמים רואים שפשוט תפסו את האדם הראשון שראו שמבין משהו בתחום ונתנו לו ללמד. לפי מה שנוכחתי לראות, כשמקבלים מרצה חדש הם לא ממש בודקים את כישורי ההוראה למרות שבניגוד לאוניברסיטאות רוב המרצים אינם עוסקים במחקר אלא במשרה שהיא הוראתית נטו.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
9
סה"כ לא היו לי ציפיות אדירות מהתואר, כך שמה שקיבלתי הלם את הציפיות. לדעתי ישנם הרבה קורסים בהם המבחנים קלים מידי ולכן הרבה סטודנטים מקבלים בהם ציונים טובים בנוסף לכך היקף ההעתקות במבחנים הוא אדיר. מה שגורם לכך שאין ערך לגליון הציונים של סטודנט במכללה. ניתן לראות את זה אחר כך מתבטא בקבלה לעבודה. ראיתי מקומות גדולים ומכובדים שלומדים בהם בוגרי המכללה שלא פתחו אפילו את גליון הציונים שלי בגלל שאני מבראודה.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
אולי בטכניון או בבאר שבע
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
9
סה"כ היחס במחלקה למתמטיקה טוב מאוד. בהנדסת חשמל גם טוב. הפעילות החברתית בקמפוס טעונה שיפור רב, אבל זה בגלל הסטודנטים שם שמתייחסים למקום כאילו היה בית ספר תיכון. הצפיפות של הקמפוס יחסית גדולה והבנייה של מבנים חדשים לא מצליחה להדביק את ההתפתחות מבחינת מספר הסטודנטים.כתוצאה מכך אין למשל לסטודנטים מקום נורמלי לשבת וללמוד ונאלצים לאלתר, כיתות ריקות ומסדרונות.
עבודה
האם הצלחת להשתלב בתחום אותו למדת? במה אתה עוסק כיום?
תחום של עיבוד תמונה, עבדתי במכון מחקר רפואי וכעת מתחיל בתעשייה ביטחונית.
מה אתה מרגיש שקיבלת מהמוסד שעזר בתחום ומה היה חסר לך?
קיבלתי את ההכוונה והמושג לאן כדי לי להתפתח. חסר הדגש על הפן התכנותי והשילוב בין תכנה וחומרה שפת c++ ,DSP ועיבוד אותות ברמה גבוהה יותר.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אין את האופציה בתחום שלי. וגם כי התקבלתי כבר לטכניון לתואר שני.
הטיפ של haim c.
א. לא כל אחד חייב להיות מהנדס. אם אתם סובלים בתואר. תתפסו את זה בזמן ותחתכו. לטובתכם. ב. עד כמה שזה נשמע חנוני, כשתקלטו לאיזה כיוון והתמחות אתם שואפים תנסו להרחיב את הידע שלכם בתחום זה מעבר לקורסים הפורמאלים. זה יעזור מאוד בקבלה לעבודה!!! אל תצפו לקבל מהמכללה את כל הידע הדרוש לעבודה ואפילו לא לראיונות עבודה מכיוון שהלימודים לתואר לא מתיימרים לתת את כל הידע הדרוש אלא רק רקע וגם בהרבה מקצועות המרצים לא משהו בלשון המעטה.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024