לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי קולנוע וטלוויזיה (דו חוגי עם קולנוע וטלוויזיה) המכללה האקדמית ספיר

גל נ. 10/02/2012
סטודנט תואר ראשון לימודי קולנוע וטלוויזיה (דו חוגי עם קולנוע וטלוויזיה) המכללה האקדמית ספיר
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
אוהב קולנוע. הגעתי ליום הפתוח והבנתי שבמסלול שמשלב גם תואר ראשון וגם לימודי הנדסאים אוכל לקבל מה שרציתי. גם התעסקות פיזית עם ציוד צילום וגם לימודים אקדמאים.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לא היה מאוד קשה. היה לי פסיכומטרי סביר (קצת מעל הממוצע, אבל רק קצת) ובגרות מלאה.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה מלאה
בהחלט קיבלתי הזדמנויות להתעסק במה שעניין אותי. לצד חובות, היה הרבה מקום למה שאני רציתי ובחרתי וגם נתנו לי לטעות לפעמים כדי ללמוד מזה. לפעמים קיבלתי את ברכת הדרך לצילומים או לכתיבת מחקר ממרצה שמאוד היה נגד אבל בכל זאת נתן לי הזדמנות ומקום להתבטא.
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
כל הקורסים שמעביר דן מוג'ה. "קולנוע רוויזיוניסטי אמריקאי" ו-"קולנוע אירני". מבחינת סדנאות אני ממליץ ללמוד צילום אצל עופר הררי ותאורה אצל דודי קאופמן.
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
לא רלוונטי- הקורסים הקשים הם קורסי חובה. וכל שאר הקורסים הם במקרה הגרוע- לא טובים, אבל אין קורס ממש נוראי. אולי הייתי מוותר על "אוונגארד בקולנוע" /אבל זה נורא סובייקטיבי- חברים אחרים בכיתה שלי ממש נהנו...
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
9
רוב המרצים במכללה אינם אנשי אקדמיה מובהקים אלא דווקא אנשי עשייה. חלקם היו אפילו מועמדים לפרס אופיר וכמעט כל אחד מהם זכה בפרס בפסטיבלים בעולם. הם אנשי עבודה ועשייה שיש להם במינימום תואר ראשון ובאים לתת ולחלוק וללמד מהניסיון והידע שלהם מתוך אמונה שהתלמידים של היום הם הקולגות של מחר והם רוצים לעבוד עם אנשים שיודעים ומבינים.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
5
אין לי דעה בעניין... תלוי בהשקעה של הסטודנט. יש מי שהכל הולך לו קל... יש מי שמשקיע בלימודים כדי להצליח... ויש מי שמשקיע בלקבל עזרה מהמרצים שלו ומקבל... תלוי לגמרי בסטודנט/ית.
מה חסר לך בתואר?
יש אפשרות לעשות פרוייקט סיום בצורה של סטאז', התנסות בשטח. אבל איזה סטודנט יבחר בה כשהוא יכול לעשות סרט גמר? אז אולי חסר לי "שבוע תעשייה". ללכת לעבוד ממש בתעשייה בתור סטאז'רים כחובה של כולם. מי שיירצה אח"כ לעשות סטאז' מלא- יוכל ומי שירצה לעשות סרט- גם יוכל. לא כולם באמת בוחרים ללכת ולהתנסות בתעשייה, למרות שהמרצים והקשר שלהם אל העולם הזה תמיד מאפשר את זה.
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: מרצים בעלי ניסיון, שעוסקים בתחום תוך כדי הלימוד. צוות טכני מיומן, מתחדש, עדכני ועוזר.
נקודה לשיפור: מחלקת ההפקות היא נקודת התורפה של המחלקה לקולנוע. היא מסורבלת, מסובכת, רווית אינטרסים, כדי לקבל תשומת לב צריך להיות "פוליטיקאי". אל תבינו לא נכון- מי שירצה לצלם ולקבל ציוד- יקבל. אבל לחלק זה יהיה יותר נוח ולחלק פחות. צריך להתחבב על האנשים שבמחלקה גם כדי לקבל את כל האישורים לצילום וגם כדי לקבל תמיכה אח"כ כשהסרט מוכן ורוצים להפיץ אותו. אם יש לכם יחסים טובים עם מחלקת הפקות-אין לכם בעיה. אם אין לכם יחסים מיוחדים או חלילה יחסים לא טובים- תקבלו מה שתרצו אבל יהיה לכם יותר קשה. תשאלו תשאלו תשאלו! לברר ולקבל את התשובות הכי ברורות ועדיף במייל כדי שתוכלו לשמור את זה. זיכרו! מכללת ספיר מתייחסת להפקה ע"פ הבמאי/ת שלה. דירוג ההפקה (גמר/שנה ב'/שנה א' וכו') נקבע אך ורק ע"פ הבמאי- קחו את זה בחשבון. [למשל, אפשר לעשות פרוייקט גמר בצילום, עריכה, הפקה, ארט וסאונד- אבל אם זו לא הפקת גמר של הבמאי- לא תקבלו מהמכללה את הפריוילגיות של הפקת גמר. אנשי הצוות יקבלו דיפלומה-זה כן- אבל הסרט לא יוכר כסרט גמר ע"י המכללה.]
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
פשוט מדהימות! אדיבות, מחייכות, עונות במהירות על שאלות במייל, מעבירות מידע גם אם הוא לא נראה חשוב, מעודדות, תומכות, יעילות, מסודרות. בקיצור- אחלה מן אחלה. אין לי שום דבר רע להגיד.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
9
אינטרנט אלחוטי זורם חינם. כיתות פתוחות רוב היממה ומאפשרות למידה אם אין שיעור באותו זמן. כיתות ממוזגות, חדרי עריכה ו-"עירבול" סאונד איכותיים ומשתדרגים כל הזמן. ציוד צילום חדיש (עובר הרבה ידיים כי משתמשים בו הרבה ומכל המחלקות- אבל בבסיסו הוא ציוד מצויין).
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
מעונות
בעיר שדרות יש דירות בתוך בניין מגורים של חברת עמיגור. הדירות האלה מיועדות גם לסטודנטים במסגרת שיתוף עם המכללה במחיר שכרגע (10/2/12) עומד על 590 ש"ח לחודש כולל הכל. ליד הבניין דירות- יש מקלט ששופץ ועוצב ע"י דיקן המכללה ופועל כמועדון סטודנטים "הקרנף". מתוחזק ע"י סטודנטים, פתוח כל יום, כולל סופ"ש, משעה 16:03 ועד 00:30. עם טלויזיה (יס) וסלון ישיבה. וחלק נפרד ומבודד למטרת למידה, עם שולחנות למידה, מחשבים עם אינטרנט, מכונת צילום ומדפסת. בנוסף, הצוות של ה"קרנף" מארגן פעילויות לסטודנטים- מסיבות, ערבי "בירה ונשירה", הקרנות בכורה של סרטים עצמאיים, סדנאות וכו' וכו' והכל של סטודנטים, עבור סטודנטים.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
ליד הבניין יש תחנת אוטובוס עד למכללה. הוא אמנם עושה סיבוב קצר בעיר אבל מוריד בשער של המכללה. אין יותר קרוב מזה... בנוסף יש חדר כביסה עם מכונה ומייבש. אפשר להוציא במועדון הסטודנטים "הקרנף", כרטיס כביסה בעלות חד פעמית של כ-10 ש"ח, ולהטעין אותו בכמה כסף שרוצים. בחדר כביסה שמים את הכרטיס במכונה ולוחצים- זה עובד. 5 ש"ח למחזור כביסה, 5 ש"ח ל-45 דקות מייבש.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
עובד משנה א' בסינמטק בשדרות.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אם מוצאים עבודה- אפשר לעבוד. הבעיה זה למצוא. מעסיקים באיזור בסך הכל מבינים שאנחנו סטודנטים...
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
יש תחנות דלק ומעט מסעדות באיזור. בעיקרון, מי שיתחיל לברור, יהיה לו קשה למצוא עבודה. אבל! יש ה-מ-ו-ן מלגות. באמת המון וזה שווה.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
פאבים בקיבוצי האיזור. בתוך שדרות יש תנופה קלה של בתי-קפה ועסקים קטנים. לפחות שתי מסדעות שהוקמו ע"י סטודנטים שלא מצאו עבודה אז פתחו עסק בעצמם - חומוסייה וסושייה. שתיהן מצויינות. וכמובן הסינמטק בשדרות מאפשר חווית קולנוע למי שרוצה...
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
כן. כולנו ביחד. רחוק מהכל, מרוכזים בלימודים ובחיים שלנו מחוץ לבלגאן של המרכז.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
לא מעוניין
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
הייתי בכמה הפקות. בינתיים ללא תשלום. במסלול שאני בחרתי (סאונד) אפשר להשתכר גם 400 דולר ליום. אבל זה ממש לא משנה- זה תחום מאוד נזיל...
הטיפ של גל נ.
לשאול ולבקש עצות מתלמידי מסלול של שנים גבוהות. אין מה להתבייש- הם יודעים הכי טוב. לפני שבוחרים קורס- לשאול. לפני שיוצאים לצילומים- לשאול. ולבוא בראש ללימודים ולא בראש למשהו אחר, לתת למקום להכנס לך ללב ולמלא אותך. מי שינסה כל הזמן להלחם בסביבה סתם יתבאס. יש בדרום מנטליות אחרת, זה קצת כמו חו"ל- אף אחד לא מתעצבן בהודו שיש פרה על הכביש- ככה זה שם. ככה זה בדרום.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024