לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי גיאוגרפיה תואר ראשון

לימודי גיאוגרפיה תואר ראשון

34 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 5 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי גיאוגרפיה

ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - רחלי ס. 13/04/2013

"למה בחרתי: שמעתי מחבר על התואר וממש התעניינתי בו.
הציפיות: חלק מהקורסים לא ממש מעניינים.
רמת לימודים: המתרגלים מעולים מסבירים את החומר הנלמד בצורה מעניינת וטובה.כמות הסטודנטים בינונית לא גדולה מידי ולא קטנה מידי.
טיפ כללי: מי שבאמת אוהב את התחום של מיפוי קרקע ותכנון שילמד את התואר."

ציון משוקלל: מה זה?
9.2
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - תמר ש. 27/01/2015

"למה בחרתי: חיפשתי תואר שיהיה מעניין ללמוד אותו.
הציפיות: המסלול לא ממש מאתגר. זה טוב למי שמחפש לעשות חיים קלים.
רמת לימודים: קצת בזבוז זמן. למדתי כמעט אך ורק בתקופת מבחנים.
טיפ כללי: המקצוע טוב רק לאקדמיה לא לשוק. אם זה רק מתוך עניין גרידא, תקחו את זה בתור לימודי העשרה כלשהם ולא בתור תואר."

אוניברסיטת חיפה
לימודי גיאוגרפיה והסביבה תואר ראשון  אוניברסיטת חיפה
2 ביקורות סטודנטים 3 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - רונה ז. 19/11/2011

"למה בחרתי: מתוך עניין במקצוע הגיאוגרפיה.
הציפיות: בהחלט.
רמת לימודים: ניתן לומר שלמדתי תואר רב-גוני ומעניין.
טיפ כללי: להביא בחשבון שזו רק תחילת הדרך ושצריך להמשיך אח"כ למשהו יותר פרקטי."

ציון משוקלל: מה זה?
9.4
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של סטודנט - קלי א. 23/01/2015

"למה בחרתי: תחומי עניין מוכרים, אני לומדת במסגרת תוכנית שירות צבאית, לכן בחרתי ללמוד מקצועות אשר קשורים לתחום עיסוקי בצבא (גיאוגרפיה + מזה"ת)
הציפיות: מזה"ת קצת איכזב- חומר לימוד יחסית משעמם (בתקווה שזה ישתנה אחרי שנה א'- מבואות) לעומת זאת גיאוגרפיה עלה על הציפיות שלי, קורסים מעניינים הרבה יותר ממה שחשבתי.
רמת לימודים: חסרים תרגולים במקצועות בסייסים- סטטיסטיקה וגיאואינפורמטיקה שלרוב אין דבר כזה שאין תרגולים, בת"א אין תרגול לכלום! רמת המתרגלים גבוהה- מקצועיים ואדיבים בשנה א' עברנו בעיקר מבואות אז למדנו באודוטוריום כך שכמות סטודנטים זה לא פונקציה
טיפ כללי: לבדוק את תוכנית הלימודים יותר לעומק, במה מתמחה המוסד בו בחרת ללמוד (בגיאו' לדוגמא- ת"א מתמחה בתכנון עירוני ולא בגיאולוגיה, פרט חשוב שאם הייתי יודעת אותו לפני אולי זה היה משנה משהו)"

האוניברסיטה העברית
לימודי גיאוגרפיה תואר ראשון  האוניברסיטה העברית
0 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - מגי ב. 05/04/2013

"למה בחרתי: התחום של גיאוגרפיה, לימודי ארץ ישראל, שטח וסביבה עניין אותי ולכן בחרתי בחוג לג"ג.
הציפיות: בהחלט. החוג היה מעניין, תרם לידע שלי בתחומים שונים ומגוונים והיה כיף, כיוון שהסטודנטים לגיאוגרפיה באים ברובם מכיוון זה. מדובר בחבר'ה איכותיים. בנוסף, יש הרבה סיורים וזה תורם לאווירה החברתית.
רמת לימודים: התואר ענה על ציפיותיי.
טיפ כללי: התחום העיקרי בו ניתן לעבוד בתחום הגיאוגרפיה הוא בתכנון ערים ואזורים, אז כדאי לקחת בחשבון שיידרש לכך תואר שני. בנוסף, הייתי ממליצה לעבוד בתחום בין שני התארים על מנת לדעת אם זה אכן הכיוון שמעונינים לעבוד בו ואם זה מה שרוצים ללמוד."

מדריכים ומאמרים בנושא

מה לומדים בלימודי אקולוגיה וסביבה
מה לומדים בלימודי אקולוגיה וסביבה

לימודי אקולוגיה וסביבה הם שני תחומי לימוד הקשורים זה בזה. אקולוגיה היא חקר היחסים בין אורגניזמים חיים וסביבתם, בעוד שמחקרים סביבתיים מקיפים מגוון רחב יותר של נושאים הכוללים את הסביבה הטבעית, השפעת האדם על הסביבה וקיימות. שני תחומי המחקר חשובים להבנת המורכבות של עולם הטבע וההשפעה שיש לבני אדם עליו. החשיבות של הבנת הקשרים ההדדיים: ​אחד המושגים הבסיסיים בלימודי אקולוגיה וסביבה הוא..

לימודי גיאוגרפיה

במידה ואהבתם ללמוד גיאוגרפיה כשהייתם קטנים או שאתם מכורים לטיולים ואדמה, אז בואו תראו איך בלימודים לתואר הראשון, תוכלו לחקור יותר על הנושא ותקבלו ידע על נושאים כמו: סביבת האדם, מרכיבי הנוף השונים כמו: ערים, ישובים חקלאיים ומערכות דרכים, מרכיביו של הנוף. בסופו של דבר לא מדובר רק בלימודים על גיאוגרפיה, כאשר בחוג זה יש נגיעה במגוון רחב של תחומי ידע כגון: מדעי הטבע, מדעי החברה ומדעי הרוח.
 
רקע החוג
 
לימודי גיאוגרפיה נמשכים שלוש שנים, כשבסיומן מקבלים הבוגרים תעודת סיום BA.
מטרת הלימודים הנ"ל  היא להקנות לסטודנטים את הכלים להבין את המרחב הפיזי והאנושי ותהליכי עיצובו הן על ידי האדם והן על ידי הטבע. הלימודים ברוב המקומות בהם מלמדים גיאוגרפיה, מאפשרים לסטודנטים להתמקד בארבעה תחומי ידע: גיאוגרפיה היסטורית ומדינית, גאו-אינפורמטיקה, הסביבה הפיזית: אקלים ומשאבי אנוש, עיר, סביבה ותכנון.
לימודי גיאוגרפיה מתעסקים בכל הנוגע לסביבת האדם במגוון תחומים. הלימודים הללו לא חוקרים רק את התנאים הפיזיים, אלא גם את הקשר ההדדי בין האדם לסביבה מבחינה חברתית, עירונית, תרבותית, היסטורית וכלכלית.
 
האם זה מתאים לי ?
 
מדובר בלימודים שמותאמים לאוהבי סביבה, חבר'ה המעוניינים לחקור תהליכים היסטוריים ומדיניים בדבר גבולות, משאבי מים, שלטון ומרחב. רצון להעמיק בנושא הגיאוגרפיה למשל כמו בתחום הגיאו- אינפורמטיקה, שבהם עוסקים בחישה מרחוק וקרטוגרפיה.
 
היתרונות של לימודי גיאוגרפיה
 
מדובר בלימודים עם תנאי קבלה לא קשים, כאשר ציון הפסיכומטרי המינימאלי הנדרש הוא 450 ומעלה בלי קשר לממוצע הבגרויות. ישנם מקומות שבהם מספיק ממוצע בגרויות בציון 100, במקרה כזה לא צריך ציון פסיכומטרי על מנת להתקבל.
ישנה קשת רחבה של מגוון עבודות בתחום הגיאוגרפיה, הנה כמה מהעיסוקים שניתן לעבוד בהם בתום הלימודים: תיכנון סביבתי, הוראה, פיקוח מקורות מי שתייה, מטרולוגיה ועוד. בסופו של דבר, יש כמה אפשרויות בחירה, כך שאין סיבה לדאגה לאחר קבלת התואר.
 
החסרונות של לימודי גיאוגרפיה
 
מדובר בלימודים פחות פופולאריים לעומת מקצועות היוקרה כמו: מדעי המחשב, משפטים רפואה וכ'ו. בשל עובדה זאת, מספר המועמדים בכל שנה ללימודי גיאוגרפיה הולך ופוחת, בזמן שיש אנשים שלפעמים גם לא מודעים שיש כזה תואר.
לא מדובר בלימודים שמהם ניתן להרוויח הרבה כסף. אם אנחנו רוצים להיות כנים, אז אף אחד היום לא התעשר עקב העובדה שהוא סיים תואר ראשון בגיאוגרפיה. עובדה זאת גורמת באופן טבעי לרוב הסטודנטים להמשיך לתואר שני בתחום אחר ובנוסף לעבוד בתחום אחר.
 
מה לומדים ?
 
כפי שכבר ראינו, יש ארבעה תחומים שבהם יכול הסטודנט להתמחות: גיאוגרפיה היסטורית ומדינית, גאו-אינפורמטיקה, הסביבה הפיזית: אקלים ומשאבי אנוש, עיר, סביבה ותכנון. בואו נראה מה אומר כל אחד מהתחומים הללו. 1.גיאוגרפיה היסטורית ומדינית- הסטודנטים מקבלים העמקה והתנסות במחקר בנושאים אקטואליים כמו: גבולות, משאבי מים, שלטון ומרחב, תוך התמקדות בתהליכים היסטוריים מרחביים ובניתוח מדיני מקיף של נושאים אלה. 2. גאו-אינפורמטיקה- תחום זה כולל קורסים שונים והתמחויות בנושאי מערכות מידע גיאוגרפיות (ממ"ג, GIS, חישה מרחוק וקרטוגרפיה). 3. הסביבה הפיזית- ניתן להתמקד באחד משני התחומים או בשילוב ביניהם: א. אקלים וסביבה: קלימטולוגיה סינופטית, קלימטולוגיה רגיונאלית, קלימטולוגיה אורבנית, קלימטולוגיה יישומית ותכנון תואם אקלים. ב. גאו-הידרולוגיה: משאבי מים וקרקע וזיקתם לסביבת האדם.
4. עיר, סביבה ותכנון- תחום זה מציע לסטודנט אפשרויות הכשרה והתנסות ביישום ובמחקר בנושאים אלה: תכנון עירוני, תכנון מרחבי, ניהול סביבתי, האדם במרחב העירוני, עיצוב עירוני, יישומי מידע גיאוגרפי בתכנון.
בחוג משולבים קורסים במסגרת תוכנית קק"ל למדיניות מקרקעין: מבוא לגיאוגרפיה כלכלית-פוליטית, גיאוגרפיה היסטורית, העשור הראשון למדינה, גיאוגרפיה היסטורית של ארץ ישראל, מדיניות מקרקעין לאומית, נוף עירוני ישראלי, שטחים ירוקים וגנים, תכנון עירוני, תהליכים ויישומים, קרקעות ישראל, קדסטר ומקרקעין, יחסי גומלין בין קרקע לסביבה בישראל.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים ?
 
בוגרי לימודי גיאוגרפיה ימשיכו ללימודי תואר שני והלאה על מנת לחזק את מעמדם בתפקידם בתחום הנ"ל. חלק ממסיימי התואר הראשון, ממשיכים לתארים מתקדמים במטרה לפתוח בקריירת מחקר או להפוך בסופו של דבר למורים בגיאוגרפיה או מרצים.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
בלימודי גיאוגרפיה סטודנטים בוחרים לרוב במסלול דו-חוגי, כאשר אחד השילובים הקשורים לתחום הוא שילוב עם גיאופיסיקה, שכן מדובר במשאבי הטבע הטמונים בכדור הארץ, ההתפתחות המדעית והטכנולוגית שהובילה לפיתוח שיטות מתקדמות ומתוחכמות לאיתור ולניצול של משאבי טבע. בסופו של דבר, מדובר בשילוב של שני חוגים משיקים, כאשר גם בגיאופיסיקה ניתן למצוא מידע על כדור הארץ כמו בגיאוגרפיה ועוד.
שילוב נוסף שסטודנטים בוחרים הוא בחירה בחוג נוסף ממדעי הרוח, שכן גיאוגרפיה הוא מהתחום הנ"ל. יש אפשרות לסטודנטים לבחור גם חוג אחר מהפקולטות השונות במידה ולא מצאו לנכון לבחור באחד מהשילובים הנ"ל.
 
סיימתי עם התואר, מה עכשיו ?
 
בשעה טובה ומוצלחת סיימתם עם התואר אחרי תקופה של שלוש שנים. כעת, ניתן לראות איך אפשר מכאן להתקדם הלאה. אחרי הכל, עשיתם את התואר עבור קבלה לעבודה מסוימת. להלן חלק מהעבודות הקשורות לתחום הגיאוגרפי, בהם תוכלו לעבוד: מומחה GIS, מנהל פיתוח ממ"ג, קולט נתונים, פיקוח מקורות מי שתייה, מתכנן סביבתי. כמובן יש את האפשרות , כנאמר, לעבוד במחקר או להתקדם לכיוון מרצה בגיאוגרפיה.
 
שכר- בוגרי גיאוגרפיה, אשר יבחרו לעבוד כמתכנתי GIS ירוויחו בסביבות ה-12,000, בזמן שעם צבירת הוותק יוכלו לעלות את המשכורת. מתכננים סביבתיים מרוויחים 7,500, בזמן שמפקחים על מקורות מי השתייה מקבלים שכר שנע סביב ה-10,000. כמובן שמרצים בגיאוגרפיה מקבלים קצת יותר, כלומר בסביבות ה-16,000 וזה ממשיך לעלות עם מהלך השנים.
 
ישראל או חו"ל-  מדובר במשהו לא נפוץ שסטודנטים נוסעים ללמוד בחו"ל גיאוגרפיה, כאשר לרוב זה מתבצע בארצנו הקטנטונת. בסופו של יום, כמו שלימודי גיאוגרפיה לא נחשבים לפופולאריים כאן, כך נכון הדבר גם בחו"ל, ולכן רק אולי במקרה של עבודה בארץ אחרת, ייסעו ישראליים בכל הקשור לגיאוגרפיה.

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024