לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי קרימינולוגיה תואר שני

לימודי קרימינולוגיה תואר שני

5 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 2 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי קרימינולוגיה

האוניברסיטה העברית
קרימינולוגיה תואר שני  האוניברסיטה העברית
1 ביקורות סטודנטים 2 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.3
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - רותם ב. 07/11/2011

""

אוניברסיטת בר אילן
קרימינולוגיה תואר שני  אוניברסיטת בר אילן
1 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - אפרת נ. 28/01/2015

""

לימודי קרימינולוגיה


תואר שני בקרימינולוגיה הינו אחד התארים הנחשקים כיום בתחומים של מדעי ההתנהגות, מדעי החברה ומדעי הרוח. עם תואר זה תדעו טוב יותר להעריך ולטפל בפשיעה, סטיות חברתיות, אלימות ועוד.
 
רקע החוג
תואר שני בקרימינולוגיה בא על מנת לעזור ללמוד ולהכיר את העולם העברייני והסוטה וכיצד ניתן להתמודד איתו ולטפל בו הן מבחינת ענישה והן מבחינת שיקום. מושם דגש על שיטות שונות של מניעה של הסטייה, ענישה, טיפול, שיקום וכדומה. נלמדים ההיבטים המשפטיים, סוציולוגיים, פסיכולוגיים וכן פסיכיאטריים של הפשיעה והלימודים בתואר זה מעמיקים את הידע של הסטודנטים בהבנה של הנפש האנושית ובהתנהגות עבריינית של אנשים.
 
האם זה מתאים לי?
לימודי תואר שני בקרימינולוגיה באים לקדם ולמקד את הסטודנטים מבחינה מקצועית ולעזור להם בהשתלבות במחקר אקדמי. הלימודים מיועדים בעיקר לבעלי תואר ראשון בקרימינולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ותחומים קרובים וכן קהל היעד הינם אנשים אשר רוצים להמשיך לעסוק בתחומי אכיפת החוק, משטרה, שב"ס, שב"כ ועוד ולהשתלב במקומות אלו או מקומות טיפול לעבריינים, נגמלים מסמים והתמכרויות, נוער במצוקה ועוד לצורך פרנסה בחיים. אנשים אשר אוהבים לטפל ולעזור לאחרים בהחלט יתאימו ללימודים אלו אך מי שרוצה להתעשר או להרוויח כסף רב פה זה לא מקומו, הלימודים הם מתוך אהבה לתחום הטיפול והתעניינות בסטייה, עבריינות, שיקום, ענישה ועוד.
 
יתרונות וחסרונות
היתרון הכי בולט בתחום זה הינו שמדובר בתחום לימודים מאוד מרתק ומעניין עם קורסים מאוד מגוונים. התלמידים ילמדו על הפרעות נפשיות ומחלות נפש, התפתחות של סטייה, התמודדות וטיפול, ענישה, תיאוריות לטיפול והסברים של עבריינות וזהו תחום בהחלט מאוד מעניין. למי שמעוניין להמשיך ולעסוק בתחום זה בעתיד תואר זה גם יכול לעזור לו במידה מסויימת בהעלאה בשכר או התקדמות לתפקידים מעניינים יותר תלוי במקום עבודתו.
 
החסרון אשר בא לידי ביטוי יותר מכל בתחום תואר שני בקרימינולוגיה הוא ללא ספק השכר היחסית נמוך בתחום ביחס להשקעה בעבודה. העבודה לאחר תואר שני בקרימינולוגיה אם במסגרת המשטרה, שב"ס, שב"כ, עבודה עם נוער בסיכון ועוד הינה מאוד תובענית וקשה בה אתם נותנים מעצמכם מעל ומעבר אך השכר לא מתגמל מספיק ואפשרויות הקידום יחסית מוגבלות ולפי וותק ושנות ניסיון. יש לקחת זאת בחשבון וללמוד תחום זה באמת מתוך תשוקה ואהבה לתחום עצמו.
 
 
 
מסלולים ותכני לימוד
קרימינולוגיה לתואר שני אורכת כשנתיים והינה מתחלקת ל-4 מסלולים עיקריים ובכל אחד מהם תכני הלימוד מעט שונים. להלן המסלולים אותם תוכלו לבחור:

  • קרימינולוגיה קלינית – מכשיר את בוגריו לעבוד בתחומי הרווחה, בריאות הנפש, שירות בתי-הסוהר והענישה. בין הקורסים הנלמדים פה פסיכופתולוגיה, אבחון קליני ועוד.
  • קרימינולוגיה מחקרית – תואר זה משלב לימודים עיונים עם מחקר מעשי שהוא בעצם תיזה ואיתו ניתן להמשיך ללימודי תואר שלישי ולעבודה באקדמיה בעיקר, לחקור וללמד.
  • קרימינולוגיה חברתית-שיקומית – הסטודנטים מקבלים ידע תיאורטי וכלים מעשיים בתחומים של ליווי ושיקום אוכלוסיות מועדות לעבריינות כמו נרקומנים, אסירים משוחררים, נושרים מבתי-ספר ומסגרות לימוד פורמאליות ועוד.
  • קרימינולוגיה עיונית – מסלול זה מתמקד בתחומי לימוד שונים הקשורים לקרימינולוגיה באספקט העיוני וזהו מסלול ללא מחקר ותזה.
בין תחומי הלימוד המעניינים אשר נלמדים בלימודי תואר שני בקרימינולוגיה תוכלו למצוא קורסים כמו טיפול במצבי טראומה, מאפייני עבריינות, טיפול בבני נוער במצוקה, פסיכופתולוגיה, סוציותראפיה, הערכת מצב, היבטים תיאורטיים של אלימות ועוד מגוון של קורסים מרתקים.
 
המשך ללימודים מתקדמים
לאחר תואר שני בקרימינולוגיה ניתן להמשיך וללמוד לתואר שלישי שלאחריו ישנה אפשרות להשתלב במסגרת האקדמית, לחקור וללמד. על מנת להתקבל ללימודים אלו יש צורך בממוצע ציונים גבוה של 90 לפחות וציון תזה של 90 ומעלה.
 
מה קורה לאחר הלימודים?
לאחר הלימודים ניתן להמשיך וללמוד לתואר שלישי, להשתלב באקדמיה וללמד ולחקור או לצאת אל שוק התעסוקה. זה אומר השתלבות במקומות עבודה כמו שירות בתי-הסוהר, משטרה, שב"כ, קידום נוער, עבודה עם נוער במצוקה, עבודה עם אסירים משוחררים, עבודה עם מתמכרים ומכורים, מוסדות ממשלתיים ועירוניים שונים הקשורים למניעה, חקר וטיפול של סטייה, פשיעה ועבריינות. כמו כן, ניתן להשתלב במערכות חינוך ורווחה כקרימינולוגים בכירים, לעבוד בבתי-משפט, מכוני בילוש, שירות מבחן ועוד.
 
שכר
השכר בתחום זה אינו גבוה במיוחד אך ככל שהתפקיד חשוב יותר והוותק רב יותר כך תוכלו לצפות לשכר אשר יעלה בהדרגה. כך לדוגמא חוקר במשטרה יכול לקבל 6,000 ש"ח בחודש אך עם הזמן השכר יכול לעלות עד ל-12,000 ש"ח בחודש. קרימינולוג יישומי יכול לצפות לשכר של כ-7,000 ש"ח בחודש, קרימינולוג בתחום המחקר יקבל כ-5,000 ש"ח בחודש, סוהר עם גמול א'+ב' יקבל שכר של כ-10,000 ש"ח וכך הלאה בהתאם לתפקיד, מקום העבודה אם הינו ממשלתי, פרטי, ציבורי ושנות הוותק.


כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024