לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי פילוסופיה תואר ראשון

לימודי פילוסופיה תואר ראשון

15 ביקורות של סטודנטים ובוגרים 8 מסלולי לימוד

מסלולים בתחום לימודי פילוסופיה

אוניברסיטת תל אביב
לימודי פילוסופיה תואר ראשון  אוניברסיטת תל אביב
6 ביקורות סטודנטים 2 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.3
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - עמרי פ. 09/12/2011

"למה בחרתי: לפני כן התחלתי לימודי משפטים בא"ת ובעקבות העובדה שאני דיסלקט וסובל מהפרעות קשב וריכוז לא הצלחתי להסתגל למסלול הנוקשה של משפטים, כמו כן השתעממתי מהחומר הנלמד בעקבות זאת חיפשתי מסלול יותר מעניין וגמיש ופילוסופיה סיפקה את התשובה
הציפיות: חלק מהלימודים היו מאוד מעניינים, וחלקם לא ענו על הציפיות והיו משעממים כמו כן הלימודים לא נתנו לי הרבה כלים פרקטיים להמשך החיים
רמת לימודים: ראה תשובות קודמות
טיפ כללי: אם אתם מחפשים לימודים מעניינים זה התחום\ יחד עם זאת התואר הוא לא קל והרבה נושרים בדרך\ אז תבררו עם עצמכים אם זה מה שמתאים לכם"

אוניברסיטת בן גוריון
לימודי פילוסופיה תואר ראשון  אוניברסיטת בן גוריון
3 ביקורות סטודנטים 1 ביקורות בוגרים
ציון משוקלל: מה זה?
9.1
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של בוגר - עזרא י. 31/08/2011

"למה בחרתי: התחלתי את לימודי במדעי הטבע, ובשלב מסוים נפל לי אסימון שכדי להכיר ולהבין את העולם טוב יותר עלי להבין איך אנשים חושבים ומה מניע אותם ולא מהם עובדות החיים. סיימתי תואר דו חוגי של פילוסופיה (בעיקר קונטיננטלית ומוסר) ופוליטיקה. אני מאמין שקיבלתי היקף ידע שיאפשר לי לעסוק וללמוד בתחומי ידע רבים. הלימודים הם ערך בפני עצמו ולא רק כלי להשגת מטרה.
הציפיות: באופן אישי מסלל לימוי ענה על הציפיות, והעשיר אותי ברמות המתגלות גם שנים לאחר הסיום. אולם ביחס לעבודה - מעסיקים רבים מרימים גבה לבוגרי פילוסופיה.
רמת לימודים: ברמת הידע, יכולות וכישורי למידה, עניין, דחיפה מורלית מוסרית ואידיאולוגית גבוהים ביותר. שוק העבודה אינו נעים לבוגרי מדעי הרוח.
טיפ כללי: המלצתי למתלבט - אקדמיה איננה מקצוע אלא לימודים לשם הידע, החשיבה וההתפתחות האישית."

ציון משוקלל: מה זה?
9.2
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
9
מתוך ביקורת של סטודנט - רעות ב. 27/07/2011

"למה בחרתי: בעקבות לימודי מחשבת ישראל בבית הספר התעניינתי ללמוד את הנושא באופן נרחב יותר
הציפיות: למדתי המון, קיבלתי המון מידע חדש שלא הכרתי, היו חסרים לי דיונים מעמיקים יותר
רמת לימודים: ברוב הקורסים מגיעים כל הסטודנטים
טיפ כללי: להתחבר עם אנשים שיש להם כבר ניסיון ולא להתבייש לבקש עזרה ולשאול מה שלא יודעים ולא מבינים"

ציון משוקלל: מה זה?
8.8
שביעות רצון מרמת הלימודים: מה זה?
8
מתוך ביקורת של בוגר - ספיר ע. 29/07/2013

"למה בחרתי: די במקרה, וכי הוא נשמע לי מעניין.
הציפיות: -
רמת לימודים: שם מפוצץ שמאחוריו לא עומד מספיק
טיפ כללי: התואר הוא יחסית כללי. אין מספיק קורסים ייעודיים הדנים בבעיית התודעה ו/או משלבים אספקטים שונים של פילוסופיים וביולוגים. יש לקחת את זה בחשבון."

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

לא קיימות ביקורות על התואר. סיימת את המסלול? לומד בו כרגע - ספר לנו וזכה באייפד 2

מטרתנו העיקרית במגמה לפילוסופיה כללית היא לפתח ולקדם חשיבה פילוסופית במגוון מסורות ואסכולות. חשיבה פילוסופית תופסת מקום מרכזי במורשת האינטלקטואלית שלנו ובהבנתנו את עצמנו; היא רכיב חיוני במכלול המחקר האוניברסיטאי ויש לה תפקיד יסודי בהשכלה האקדמית. בלימודי התואר הראשון אנו מבקשים להקנות לסטודנטים..

לימודי פילוסופיה

אמרו לכם פעם שאתם יודעים להתפלסף ? רוצים לקבל מידע ולהרחיב אופקים בכל הקשור לפילוסופים מן העבר? תואר בפילוסופיה הוא התשובה עבורכם, כאשר יש לא מעט חומר בחוג זה.
אתם נוסעים ברכבת אל העבר, למשל אל יוון העתיקה על מנת ללמוד מהידע של אנשים שעד היום משפיעים על אורך החיים שלנו.
לימודי פילוסופיה יכולים להשתלב עם כל תחום בין אם זה היסטוריה, פסיכולוגיה או שאפשר לשלב את זה עם תקשורת למשל. מקצוע זה עשיר במידע, וכל מי שלומד בו, מקבל ידע כמו שהיוונים קיבלו ביוון העתיקה מהפילוסופים הגדולים כמו: אריסטו, אפלטון, סוקרטס ועוד. כמו שאומרים: ידע שווה כוח.
 
רקע החוג
 
לימודי פילוסופיה נמשכים כשלוש שנים, כשבסופם מקבלים הבוגרים תעודת סיום BA.
לימודים לתואר ראשון בפילוסופיה נועדו על מנת להשיג כמה מטרות: הקניית ידע בשיטות הפילוסופיות העיקריות, הקניית יכולת לקרוא באופן עצמאי טקסט פילוסופי ולבחון שיקולי דעת פילוסופיים, הכרת מושגי יסוד, שיטות ותחומים שונים בפילוסופיה, הקניית ידע והבנה בפילוסופיה לתקופותיה ותחומים שונים, פיתוח כלי ניתוח ומחשבה ביקורתית תוך התמודדות עם בעיות פילוסופיות שונות אצל התלמיד ועוד.
מדובר בחוג עשיר ידע, אשר מרחיב את האופקים על כמה וכמה נושאים תוך כדי הבנה שיש לפילוסופים העתיקים השפעה גם על היומיום שלנו.
 
האם זה מתאים לי ?
 
לימודי פילוסופיה נועדו לאנשים שמתחברים לנושא. כמובן שלא כל מי שאוהב להתעסק עם מספרים, בהכרח יאהב טקסט פילוסופי ודעות שונות של הפילוסופים העתיקים.
מדובר בחוג שבו קוראים לא מעט טקסט פילוסופי, כשלאחר מכן צריך גם לתרגם אותו, דבר שלא פשוט. יכולת לנתח שיקולי דעת פילוסופיים, לדעת כיצד להתמודד עם בעיות שהתעוררו לפני הרבה שנים ואיך ניתן לפתור אותן.
 
היתרונות של לימודי פילוסופיה
 
כפי שכבר נאמר, פילוסופיה היא עולם שעשיר בידע, כאשר מי שאוהב את כל מה שקשור לאריסטו, אפלטון סוקרטס וחבריהם השונים, הרי שיכול למצוא את עצמו נהנה בהרצאות.
פילוסופיה היא תחום, כנאמר, שיכולה להשתלב עם כל תחום אחר. אנשים אוהבים לקחת את המקצוע הנ"ל על מנת לקבל עוד קצת ידע בחייהם על התקופות השונות ודעות של פילוסופים, כשבמקביל הם רוצים גם לרכוש מקצוע, דבר הניתן בהחלט לביצוע.
 
החסרונות של לימודי פילוסופיה
 
מדובר בתחום תיאורטי בלבד, כלומר לא ניתן להתמקצע בו, אלא אם כן הולכים עד הסוף, כלומר מגיעים לדוקטורט בתחום ופרופסורה כדי אולי בעתיד להרצות לצעירים אחרים.
כיום, לא כולם מתחברים לפילוסופיה, מדובר בתחום שלא נחשב פופולארי כשמסתכלים על כמות הסטודנטים שלומדים בחוגי הפילוסופיה השונים.
 
מה לומדים שם ?
 
לימודי פילוסופיה כמו כל מדע באשר הוא, מקנים מושגים בסיסיים בתחום. להלן הקורסים הקשורים לבסיס התחום: לוגיקה, פילוסופיה יוונית, פילוסופיה חדשה, פילוסופיה של הלשון, פילוסופיה של הדת, תורת המוסר, מטאפיסיקה ותורת ההכרה, מטאפיסיקה ופילוסופיה של הנפש ופילוסופיה של המדע.
בקורסים המתקדמים של פילוסופיה, אפשר למצוא את הנושאים הבאים: מושג האדם של מרקס, דפוסים של דתיות בספרות חז"ל, רציונאליות תיאורטית ומעשית, גאולת הנפש של שפינוזה, קריאה מודרכת בטקסטים של פרויד ולאקאן, המיתוס בפילוסופיה, אסכולת פרנקפורט, לשון ונורמטיביות בתורת העצמי, לכסיקון לתיאוריה פוליטית, סוגיות קיומיות בפרספקטיבה אנליטית, אנליטיות וא-פריוריות ועוד.
 
איך מתקדמים ללימודים מתקדמים
 
בוגרי לימודי פילוסופיה יכולים להתקדם ללמוד מדע אחר, כאשר ישנם גם כאלה שרוצים להמשיך עם התחום הנ"ל כדי אולי להתמקצע בו בעתיד כמרצים. במידה וסטודנטים בוחרים ללמוד עוד תואר ראשון, אז לימודי הפילוסופיה יזקפו לזכותו, והזמן הדרוש יפחת.
 
נשלב חוגים ונצליח
 
כשבוחרים ללמוד מקצוע כמו פילוסופיה, הרי שרוב הסטודנטים בוחרים במסלול דו חוגי, בזמן שהם משלבים עוד מקצוע שבו יוכלו לעבוד.
פילוסופיה הוא תואר שעשיר במידע ואף פעם לא נגמר מבחינת החומר הקיים בו, אך מומלץ לשלב בו עוד תחום, אלא אם כן אתם אריסטו של עכשיו.
 
סיימתי עם התואר, מה עכשיו ?
 
לאחר שסיימתם עם תואר הפילוסופיה, בזמן שלמדתם רק את התחום הנ"ל, מומלץ להתחיל בתואר שני כשלוקחים מדע אחר שבו ניתן לעבוד.
שכר- קיימים אנשים שעובדים בעבודה מסוימת, אך בעקבות העובדה שהם למדו עוד תחום כלשהו.
 
מעטים מאוד ממשיכים ללמוד את הפילוסופיה עד להיותם מרצים. במידה ואכן אתם שואפים למטרה זאת בעתיד, השכר למרצה מתחיל הוא 10,000 כשאפשר בעתיד גם להגיע ל-20,000.
 
ישראל או חו"ל- רוב הסטודנטים שלומדים מקצוע כמו פילוסופיה, לומדים אותו פה בארצנו הקטנטונת. לא מדובר הרי במקצוע כמו רפואה או מדעי המחשב שאותם ניתן ללמוד בחו"ל ואף גם לעבוד שם.
תואר ראשון בפילוסופיה הוא תיאורטי ומעטים האנשים שממשיכים איתו הלאה כדי להתעסק בו. מדובר בתחום שלרוב נלקח במסלול דו חוגי, כאשר שם בהחלט כדאי לקחת אותו. לא חסר מה ללמוד בנושא הנ"ל, כאשר תמיד יש עוד ועוד מה ללמוד ממנו.

כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024