לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > לימודי ראיית חשבון – תנאי קבלה ורישום

לימודי ראיית חשבון – תנאי קבלה ורישום

אחד התארים היוקרתיים שקיימים באקדמיה וללא ספק גם אחד הקשים ביותר להתקבל, הוא התואר בלימודי ראיית חשבון. מדובר בתואר מאוד מורכב וייחודי, מאחר והוא דורש הבנה מתמטית רחבה, הבנה לעומקם של מספרים ונתונים, לצד הבנה משפטית בכל מה שקשור לנושא של ראיית חשבון, מסים, חוזים וכדומה.

בישראל, אפשר ללמוד ראיית חשבון במספר מוסדות אקדמיים, ביניהם האוניברסיטאות הגדולות, תל אביב, ירושלים, בא שבע, חיפה וכן במספר מכללות או מרכזי לימוד אקדמאיים, המוביל בהם הוא כמובן המרכז הבינתחומי הרצליה.

בכל מקום, אנחנו נמצא תנאי קבלה אחרים, אך חשוב להדגיש כאן, שרובם ככולם שמים דגש על מקצועות כמו מתמטיקה ואנגלית, כמו כן, יש מוסדות שידרשו מהמועמדים לעמוד בתנאים של מבחני מיון. עוד נקודה שצריך לקחת בחשבון, כל מי שלומד ראיית חשבון בישראל, בסיום לימודיו צריך גם לעמוד במבחני המועצה של לשכת רואי חשבון, בשביל שהוא יוכל לעסוק בתחום, וכן הוא צריך להתמחות במשרד מסודר, בדיוק כמו עורכי דין, רופאים, ובעלי מקצועות נוספים. כך שתנאי הקבלה ללימודים והלימודים עצמם, הם בסך הכל צעד ראשון בדרך לעבודה בתחום.

מה הם תנאי הקבלה והרישום למקצוע:

כאמור, בכל מוסד אנחנו נמצא תנאי קבלה שונים. כך למשל, באוניברסיטת תל אביב, יידרשו מהמועמדים ממוצע בגרות של 111 (בגרות מלאה כמובן) ופסיכומטרי של 600 ומעלה. אם מציגים פסיכומטרי של 732, אז יש בתעודת בגרות מלאה.

  • באוניברסיטת בן גוריון, יש צורך בהצגת ממוצע בגרות, ציון פסיכומטרי של 690 ומעלה, ובגרות במתמטיקה ב-4 או 5 יחידות.

  • באוניברסיטת חיפה, יהיה צורך להציג ממוצע בגרות, ציון פסיכומטרי מעל 680, ובגרות במתמטיקה 4 או 5 יחידות. כמו כן, יהיה צורך לעמוד במבחן מיון של החוג.

  • במכללות השונות, מאחר וברובן אין צורך במבחן פסיכומטרי, אז הדרישות יהיו על פי ציוני הבגרות וכן במקרים מסוימים יהיה צורך לעבור מכינה בחשבונאות. יש מכללות שכן יידרשו מבחן פסיכומטרי, ואז החישוב יהיה גם על פי המבחן וגם על פי ממוצע הבגרות, עם דגש על בגרות במתמטיקה.







כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024