לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > תואר ראשון במשפטים

תואר ראשון במשפטים

מי מאיתנו לא חלם בילדותו לעמוד בבית משפט בתור עו"ד ולייצג מישהו, כאשר אתה מתווכח עם הפרקליט השני ונלחם על התיק. יש רבים שרואים בטלוויזיה או בקולנוע את כל העסק של בתי משפט, איך הוא מתנהל, הסנגורים, חבר המושבעים, הנאשם והמאשים, ואומרים לעצמם שהיו רוצים להיות אלה עם החליפה שמייצגים אנשים.
תואר במשפטים הוא תואר מאוד נפוץ בארץ, כאשר הביקוש אליו גבוה וקיימות כמה התמחויות בהן ניתן לעסוק בעתיד. ידוע הרי שעורכי דין יש לא רק בתחום אחד כמו משפחה, אלא קיימים מלא נושאים בהם אפשר לעבוד. סטודנט למשפטים צריך לבחור במהלך לימודיו התמחות, בה יוכל לעבוד לאחר מכן בתקופת הסטאז' ולהמשיך יותר מאוחר כעורך דין מורשה. קיימים כמה סוגי התמחויות והנה הם לפניכם על מנת לעשות סדר בראש.
 
התמחות ראשונה היא משפט פלילי שם לומדים את כל הקשור לעבריינים, טרוריסטיים, מאבק בארגוני פשע. להלן כמה מהנושאים הנלמדים: דיני מעצרים, גישור במשפט הפלילי, אחריות פלילית וציבורית של נבחרי הציבור, התמכרויות במערכת החינוך, איסור הלבנת הון- מאבק בארגוני פשיעה ואיסור מימון טרור.
במידה ולא נמשכתם לפן הפלילי, אזי אתם יכולים לבחור בהתמחות של משפט ותרבות. בהתמחות זאת, מתעסקים הסטודנטים עם כמה מהנושאים הבאים: אהבה ומשפט, ניתוח מוסרי של בעיות ציבוריות, יסודות החשיבה ההומניסטית, משפט בראי הספרות והקולנוע, חוקיות רב תרבותית ודמוקרטיה בישראל והרשימה עוד נמשכת.
 
ראיתם שאתם גם לא מתחברים להתמחות השנייה, עדיין יש עוד כמה התמחויות. ההתמחות השלישית מתעסקת עם משפט ציבורי משטר וממשל, שם מתמודדים עם נושאים כגון: שוויון ואיסור הפלייה במשפט הפרטי והציבורי, שפיטה וחסינות שופטים, סוגיות מתקדמות במשפט החוקתי ויש עוד.
התמחות נוספת היא המשפט האזרחי והנה כמה מהנושאים שיש בקטגוריה הזאת: משא ומתן וגישור בסכסוכי גירושין, הגנה על אינטרסים מסחריים בדיני נזיקין, תום לב בדיני חוזים, דיניי עיקולים וכנוס נכנסים, שיקום חברות, אמצעי תשלום, משפט בינלאומי פרטי ועוד.
 
הגענו להתמחות האחרונה במידה וההתמחויות הקודמות לא הספיקו. ההתמחות הנוספת היא משפט מסחרי, העוסקת בנושאים קרי: הביטוח הלאומי בישראל, נאמנויות ומקלטי מס, משפט ואינטרנט, עסקאות מימון, דיני חברות, זכויות יוצרים בעידן הטכנולוגי וכ"ו.
 
לאחר שראינו את כל ההתמחויות, אזי יש שני מגזרים שמתוכם צריך לבחור אחד ברגע שמגיעים לסטאז': התמחות כעורך דין במגזר הפרטי או במגזר הציבורי. המגזר הציבורי כולל את רשויות המדינה, הכנסת, מוסדות ציבוריים והרשות השופטת. התמחות במגזר הפרטי תכלול התעסקות במחלקות משפטיות בחברות.
לסיכום המאמר, כפי שראינו לא חסרות התמחויות בלימודי המשפטים, כשבסופו של דבר צריך להחליט באיזה משרד רוצים לעבוד, איזו התמחות לקחת ובאיזה מגזר להתעסק. אין ספק שהבחירה לא פשוטה מרוב האופציות הקיימות, אך לא צריך לדאוג כי תמיד כל אחד מוצא את מקומו בין אם הוא רוצה או לא.


כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024