לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם

ביקורת מקיפה על:
תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה אוניברסיטת תל אביב

נטליה י. 02/08/2011
סטודנט תואר ראשון לימודי פסיכולוגיה אוניברסיטת תל אביב
מסלול לימודים
מדוע בחרת את המסלול?
התחלתי עם מדעי המחשב שנה שעברה. באמצע השנה הבנתי שזה לא מספיק מעניין בשבילי על מנת שאשקיע את המאמצים הדרושים בחוג. החלטתי לעבור לפסיכולוגיה כי זה נשמע מעניין, וכי זה נשמע כמו תואר שיכול לתת לי כלים שיכולים אחר כך לעזור לי לפתח קריירה בהרבה תחומים, לא רק בפסיכולוגיה.
האם היה קשה להתקבל למסלול? האם עשית מכינה?
לי לא היה קשה להתקבל. יש לי ציון פסיכומטרי וממוצע בגרויות מאוד גבוהים ולכן לא היה לי צורך ממש לבדוק אם בכלל אתקבל. כבר התקבלתי לפני כן למשפטים ולמדעי המחשב. אבל אני יודעת שהציון הדרוש לקבלה הוא די גבוה, אז אני מניחה שיהיו אנשים שכן יהיה להם קשה להתקבל.
האם אתה מרגיש שהמסלול ענה על הציפיות שלך?
ענה בצורה חלקית
בעיקרון המסלול סך הכל די עונה על הציפיות. מה שמפריע זה שיש הרבה דגש על מחקר, ובעיקר מחקר מדעי. יש הרבה דגש על קוגניציה ועל ביולוגיה - לטעמי. ממה שראיתי הסמינרים עוסקים בתחומים אלה ויש הרבה אנשים שפחות מתחברים לזה. אני אישית הייתי מעדיפה שתהיה יותר זיקה לפילוסופיה ומדעי הרוח. אבל האוניברסיטה מכוונת להפיכתנו לחוקרים, וידוע שמדעי הרוח זה פחות פופולארי...
על איזה קורס/מרצה היית ממליץ?
לא יצא לי לקחת קורסי בחירה בפסיכולוגיה השנה בגלל החוג השני שלי. אין לי מה להמליץ על קורסי חובה אבל אני כן יכולה להגיד שרובם מאוד מעניינים - פסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכולוגיה התפתחותית, תיאוריות אישיות...הם קורסים מעניינים סך הכל אם כי יכולים להיות קצת קשי
על איזה קורס/מרצה לא היית ממליץ?
שוב, זה קורס חובה, אבל מקורות היסטוריים ואינטלקטואליים של מדעי החברה - קורס חובה כלל פקולטטי - הוא יכול להיות מתסכל מאוד. התכנים מאוד מעניינים. אבל הוא כבד.
מה דעתך על רמת המרצים - (מקצועיות, יחס אישי, נגישות לסטודנטים)?
8
לא ניתן להגיד שהייתה לי בעיה כלשהי עם המרצים. היו כמה בעיות כלליות פה ושם אבל סך הכל הם כולם מאוד משכילים ומעניינים. בקשר ליחס אישי אין מה לעשות - יש כ300 סטודנטים בחוג. אי אפשר לתת לכולם יחס אישי. אבל הם מעבירים את התכנים בצורה לא רעה ואין לי תלונות.
מהי רמת הלימודים בחוג - (רמת מתרגלים, שעורי עזר, תרגולים, כמות סטודנטים בהרצאה וכו')?
8
בקורסים שיש בהם תרגולים הם מצויינים ועוזרים, ורמת ההוראה גבוהה מאוד. מספר התלמידים בקורס/תרגול הוא בעיקר החלק הבעייתי בעניין. זה לא מאוד כיף להיות בתרגול בסטטיסטיקה עם 40 איש.
מה חסר לך בתואר?
קורסי בחירה שלא קשורים בקוגניטיבית/ביולוגיה/מוח....
נקודה אחת חזקה ונקודה אחת לשיפור
נקודה חזקה: המתרגלים בסטטיסטיקה ובמקורות היסטוריים כולם מאוד טובים.
נקודה לשיפור: הערעורים צריכים להיות קולקטיביים. אם מישהו מערער על שאלה אמריקאית והערעור מתקבל, כולם צריכים לקבל נקודות. זה לא ככה בכל הקורסים.
לאילו עוד מוסדות ניסית להתקבל? האם יש מוסד שניסית ולא התקבלת אליו?
האוניברסיטה העברית - התקבלתי גם לשם.
קמפוס
כיצד היית מגדיר את יחס המזכירות כלפי התלמידים?
10
אירנה, המזכירה של פסיכולוגיה, תמיד מאוד עוזרת ונחמדה.
האם רמת המתקנים במוסד מספקת?
2
אין חניה חינם לסטודנטים, שזו בעיה גדולה בפני עצמה בלי קשר לאוניברסיטה....בבניין של הפקולטה למדעי החברה אין אינטרנט. השירותים קצת מגעילים.
מה חסר או היית שמח שיהיה?
מגורים
היכן אתה גר?
אצל ההורים
בגלל עלות המחייה הגבוהה בתל אביב. למזלי הוריי גרים במרכז - כחצי שנה נסיעה ברכב עד האוניברסיטה.
האם המקום בו אתה מתגורר מתאים לסטודנטים?
בתחבורה ציבורית לוקח 2 אוטובוסים להגיע לאוניברסיטה. הייתי אומרת שזה לוקח בערך שעה. אני גרה בקרית אונו - אין שם יותר מידי אווירה סטודנטיאלית, זה פרוור שחיות בו בעיקר משפחות מבוססות. אבל זה מה יש.
עבודה
האם אתה עובד בזמן התואר?
אני עובדת בחצי משרה במשרד ממשלתי.
האם אפשרי לעבוד במהלך התואר? מאיזו שנה? האם המעסיק גמיש?
אפשרי לעבוד במהלך התואר. לא מהשנה הראשונה - זו שנה עם הרבה עומס וגם צריך להתאקלם. זה כמעט בלתי אפשרי. המעסיק שלי מאוד גמיש, הוא נותן לי לבוא מתי שאני רואה בזמן הבחינות, אני יכולה לבחור לא לבוא בכלל. אבל העבודה שלי היא באמת מאוד נדירה, ברוב המקרים זה ממש לא ככה. אבל עדיין, הייתי אומרת שזה אפשרי להתחיל לעבוד משנה ב. אם לא חייבים לעבוד אז עדיף, כדאי להתרכז כמה שיותר בלימודים, אבל אם חייבים אז זה אפשרי.
האם ישנה עבודה לסטודנטים באזור? מהן העבודות הנפוצות?
אפשר למצוא עבודה. להיות מוכר/ת בחנות, או למלצר....שירות לקוחות...אפשר למצוא.
חיי חברה ופנאי
כיצד מבלים באזור (פאבים, קולנוע, בתי קפה, ספורט)?
תל אביב, תמיד מבלים.
האם הקשר בין הסטודנטים טוב?
הייתי אומרת שכן. לא ישנים במעונות ביחד כמו בבן גוריון או בירושלים, אבל כן - מוצאים חברים. מהניסיון שלי דווקא נוצרות קבוצות מאוד גדולות של חברים. לפי מה שאני רואה זה לא מנוכר כמו שאנשים חושבים.
ממשיכים הלאה
האם אתה רואה את עצמך ממשיך ללמוד כאן גם לתואר שני?
אונ' תל אביב נחשבת למוסד אקדמי מהטובים בארץ. אני אשמח להמשיך ללמוד שם, אם אוכל להתאים את הלימודים לתואר הבא שלי לצרכים ולרצונות שלי. אם לא, כנראה שאלך ללמוד במכללה, בעיקר מפני שמכללות מאפשרות יותר גמישות.
האם ניסית להשתלב בתחום שלמדת? האם כבר השתלבת?
לא ניסיתי ולא מעוניינת. אני עושה את התואר בפסיכולוגיה בשביל העניין ולא בשביל לפתח מזה קריירה. אבל כיודע מאוד קשה להתקבל לתואר שני בתחום ואפילו עוד יותר קשה למצוא התמחות, אז כדאי לחשוב פעמיים אם המטרה זה להיות פסיכולוג.
הטיפ של נטליה י.
לקחת בחשבון מה רוצים לעשות עם התואר הזה אחר כך - אם זה מעניין אתכם אז מעולה, לכו על זה. אם אתם רוצים להיות פסיכולוגים הייתי ממליצה לשקול את זה מחדש. ככל שמתקדמים במסלול אל הקריירה הנכספת הזו זה רק נהיה יותר ויותר קשה. אפילו בתואר הראשון יש כל הזמן מרדף. אחרי ממוצע 90+, אחרי התנדבויות ומה לא...פסיכולוגיה כדאי ללמוד משתי סיבות - או שזה מעניין וכיף ואתם חושבים שזה יתרום לכם, או בגלל שאתם באמת באמת מרגישים שזה הייעוד שלכם בחיים. אחרת חבל על הזמן והעצבים.
כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024