לראשונה בישראל מנוע חיפוש לימודים המאפשר לכם לדעת מה חושבים סטודנטים ובוגרים על התארים המעניינים אתכם
עמוד הבית > כל הקיצורים בדרך אל הפשטידה המושלמת

כל הקיצורים בדרך אל הפשטידה המושלמת

פשטידה היא אחד המאכלים הטעימים ביותר שיש. אופן הכנתה הפשוט מתגמל במיוחד, שכן כל שנדרש מכם הוא רק לערבב מספר מצרכים, להכניס אל התנור והופ, יש לכם פשטידה תפוחה, אוורירית, מלאה בבריאות עם טעמים שאהובים על כל בני המשפחה. הפשטידה מושלמת אם החלטתם שזה הזמן להשיל כמה קילוגרמים ממשקלכם הנוכחי, אם החלטתם לשנות את התפריט שלכם לבריא יותר, אם אתם מחפשים מתכון יעיל לארוחת ערב משפחתית ואם אתם מחפשים פתרון להאכיל אורחים רעבים שהתכנסו אצלכם בסלון.
למרות שהכנה של פשטידה היא באמת לא דבר מורכב במיוחד, ישנם מצבים בחיים שפשוט חייבים לקצר את הדרך כדי להגיע אל התוצאה הסופית בזריזות, בדיוק לשם כך הכנו עבורכם שלל קיצורים שיביאו אתכם אל הרגע שבו הפשטידה שלכם תהיה מוכנה ברגע אחד במקום בשניים. 

אוהבים קישים? כבר לא צריך ללוש 

בפשטידה המסורתית אין תחתית של בצק אבל בקיש יש ויש! מי שאוהב את הפשטידה שלו עם תחתית ולא יכול להתעסק עכשיו עם הכנתו של הבצק הפריך הנהדר, אשר כרוכה באיחוד חומרי גלם של קמח, ביצים, חמאה, סוכר ומלח, ואז להמתין לבצק האהוב עד שיתקרר מספיק זמן כדי לאפותו. ומי שמחפש דרך קלה ופשוטה להכין מתכונים ב-10 דקות, יכול לקצר את כל התהליך הארוך והממושך הזה ופשוט לרכוש בצק מוכן שישמש כתחתית לפשטידה שתהפוך לקיש. אומנם תצטרכו להוציא את הבצק מספיק זמן מראש כדי שיפשיר מעט, אך אין ספק שהדבר יקצר לכם את זמן ההכנה באופן משמעותי. 

מגרדים ומגרדים

בעבר הרחוק כדי לקבל גבינה מגוררת הייתם נתקלים במאמות במטבח שנלחמות במגררת. לוקחות גושי גבינה גדולים ומגרדות ומגרדות ומגרדות, כדי לקבל גבינה מגוררת לשלל מאפים נהדרים. מאז שהומצא המג'מיקס, אין צורך להילחם בגושי הגבינה, אלא רק להחליק אותם פנימה והופ – גבינה מגוררת. מי שלא רוצה בכלל להתעסק עם הגירוד בשום דרך וצורה יכול לבקש מהמעדנייה בסופר לגרד לו את הגבינה מראש, ומי שאין בו את הכוחות ותעצומות הנפש לעמוד בתור הארוך והמייגע של המעדנייה יכול בהחלט לרכוש גבינה מגורדת בשקית, שאותה ימצא על מדפי הסופר. קיצור משמעותי בזמן בהחלט! 

אחרי הגירוד בא הקיצוץ

בפשטידות רבות יש צורך להוסיף עשבי תיבול שאותם כמובן יש לשטוף היטב, להפריד מהגבעולים ולקצוץ דק דק. עשבי התיבול אכן מוסיפים טעם רב לפשטידה ולכן זהו לא מצרך שלא ניתן לדלג עליו, בפרט אם אתם שואפים להגיע לטעם מסוים. כיוון שמדובר בתהליך ממושך ששואב זמן יקר נמליץ לכם לרכוש בסופר עשבי תיבול קפואים. תוכלו  להפשיר אותם לפני השימוש ולהכין את הפשטידה שלכם עם אותם טעמים אהובים במחצית מהזמן. 

ירקות לפשטידה

לא פעם אנחנו רוצים להכין פשטידה שהירקות שבה דורשים זמן הכנה משלהם בנפרד. כך למשל בפשטידת ברוקולי צריך לחלוט את תפרחות הברוקולי היפות, אותו הדבר לגבי הכרובית. פשטידת בצל מחייבת לבשל את הבצלים היטב ולרכך אותם לפני הכנת הפשטידה ופלפלים קלויים דורשים זמן עד שיגירו את כל הנוזלים, כדי שהפשטידה לא תצא רטובה. כך גם לגבי קישואים לצורך העניין. אם כך מה עושים? חלק מהירקות אפשר בהחלט לרכוש קפואים בשקיות מהסופר, חלק כדאי להכין יום לפני ולשמור במקרר, כך לא תצטרכו להתעסק עם כל ההכנות באותו היום ולבזבז זמן שאין לכם. 

מתייעלים במטבח

לא פעם נשארות לנו שאריות של אוכל שבאמת חבל לזרוק. הגיע הזמן לנצל את האורז או הפסטה שיושבים במקרר ולהכין מהם פשטידה לתפארת. תוכלו להוסיף להם ירקות, בשר או אפילו עוף וליהנות מפשטידה סופר טעימה.



כל הזכויות שמורות לאתר הסטודנט © 2024